22.7.2018

Keskikesän joogaretki

Saarijärven parkkipaikalla joogaretkeläisiä odotellessamme mietimme, mikäköhän mahtaisi olla vallitseva sää viikonlopullemme. Viime kesänä täydenkuun joogaretkellä viikonloppu oli kesän lämpimin ja täysikuu nousi puiden takaa vaikuttavana. Sää oli aivan täydellinen. Syksyisellä joogaretkellä aurinko paistoi läpi retken ja yö oli niin kirkas, että laiturilla maatessamme pääsimme ihailemaan linnunrataa.

Nyt näytti kuitenkin siltä, että sää ei oikein osannut päättää, sataisiko vai paistaisiko. Vaikka tietenkin tämä on loppupeleissä vain asenne- ja varustelukysymys, toivoisi silti tällaisille retkille hyvää säätä, koska aktiviteeteista suurin osa tapahtuu ulkoilmassa.

Saarijärven parkkipaikalta kävelimme Mustavuoren kodalle. Matkalla istahdimme kallioille hetkeksi huilaamaan ja päästämään irti. Retken teemana oli luontoonkin juuri sillä hetkellä sopiva kasvun aika, joka luonnollisestikin lähtee siitä ajatuksesta, että jostain on luovuttava, että uudet ovet taas avautuvat ja jotain saa tilalle. Tämä voi tarkoittaa tietenkin jotain pienempää tai suurempaa. Joskus jopa ne pienimmätkin ajatukset alkavat kasvaa ja viedä juurikin sinne paremmille poluille, jossa on helpompi hengittää ja olla.

Kasvun aika voi merkitä melkein mitä vain, riippuen henkilön omasta elämäntilanteesta ja ajatusmaailmasta. Monen työ ja elämä ylipäätään voi olla hyvin hektistä ja aikataulutettua. Tällöin metsään lähtemisellä, luontoon, ilmoihin sekä jonkun toisen tekemiin aikatauluihin sopueutuminen voi olla juurikin sitä, mitä oma minä tarvitsee. Pientä heittäytymistä ja huomioita siitä, että mitään pahaa ei tapahdukaan, vaikka itselaatimat aikataulut heittäisikin hetkeksi nurkkaan. Päinvastoin, mieli päästää irti kiireestä ja pian huomaa "kasvun ajan" merkityksen.

Perille päästyämme Katariina veti joogailuhetken minun valmistellessa päivällistä. Pieniä haasteita asetti kuivuus ja metsäpalovaroitukset. Ruuat piti suunnitella niin, että mahdollisesti ainut tuli, jonka saattoi tehdä, oli kodan kaminassa. Onneksi kesä ja uusi, tuore satokausi piti huolta siitä, että maukkaita vaihtoehtoja löytyi.Illemmalla lähdimme vielä kipuamaan Mustavuorelle, josta avautuu mahtavat maisemat pitkälle yli Repoveden. Sateen jälkeen auringon paistaessa kallioille satanut vesi muodosti vesihuurun. Ilma oli raikas ja ilta aurinkoinen. Täydellinen ilma kallioille istumiselle ja meditoinnille.


Juuri tällaisissa hetkissä pysähtyy itsekin miettimään, kuinka onnekas sitä onkaan, että on aikanaan uskaltanut hypätä pois oravanpyörästä kokeillakseen juuri niitä asioita, joita on halunnut työkseen tehdä. Kaikki ratkaisut eivät tietenkään ole menneet täysin maaliin, mutta ihan jokainen kokemus ja eletty hetki on vienyt minua kuitenkin juuri oikeaan suuntaan. Irtipäästämistä ja kasvun aikaa. Ja niitä hetkiä, kun tuntee olevansa juuri siellä, missä pitääkin.

Iltapalan ja yoga nidran jälkeen kaivauduimme jokainen omaan makuupussiimme. Osa meistä oli valinnut kodan sijaan ulkomajoituksen, kuka teltan ja kuka riippumaton. Itse olen niin koukussa tuohon riippumattoon, sen mukavuuteen ja helppouteen, ettei muut vaihtoehdot oikeastaan olleet edes vaihtoehtoja.

Sunnuntaiaamu aukeni aurinkoisena. Aamun herättelevän joogan ja aamupalan jälkeen pakkailimme rinkkamme ja suunnistimme kohti Olhavanvuorta ja siitä pieniä polkuja myöten kohti Saarijärven parkkipaikkaa. Olhavanvuoren rinnettä kivutessamme syke nousi mukavasti ja laella taas istahdimme hetkeksi omiin ajatuksiimme. Nautimme vielä hetken luontokuplasta ennen parkkipaikalle saapumista.

Tästä viimeisimmästä retkestä voit käydä lukemassa myös Lauran kirjoittaman, hieman toisesta tulokulmasta tehdyn jutun, retkestä. Kiitos Laura!


Eilen istuimme taas alas Katariinan kanssa suunnittelemaan uutta retkeä. Tällä kertaa retki suuntautuu toiselle puolelle Repovettä Määkijän kodalle. Ilmassakin on silloin jo varmasti enemmän syksyn tuntua ja kirpeyttä.

Samalla istumalla rakentelimme meidän Joogaretkelle myös omat FB- ja Instagramsivut. Instasta löydät meidät nimellä @joogaretki ja Facebookista meidät löytää haulla Joogaretki. Facesivuille jaoimme jo jokaisesta retkestä aimo annoksen kuvia ja tunnelmia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti