8.5.2018

Lämpöaaltoja

Voi toukokuu ja sen ihana lämpöaalto.

Luonto on kohissut eloon oikein supervauhtia. Pari viikkoa sitten valuttelin koivusta mahlaa ja tänään jo napsin pieniä koivunlehtiä ja pihlajanmarjojen silmuja suihini. Molemmat sopivat salaatin sekaan. Oletko maistanut pihlajanmarjojen silmuja? Maku on aika yksi yhteen karvasmantelin kanssa.


Eilen kuvailin näitä juuri puhjenneita tai puhkeamassa olevia silmuja ja nyt pari päivää myöhemmin nämäkin puut ja pensaat ovat jo ehtineet puhkaista lehtensä esiin.

Vihdoin ja viimein minäkin olen ehtinyt tähän kevään aurinkoon ja valoon mukaan ja voi mikä nautinto onkaan, kun jaksaa tästä kaikesta nauttia ihan satasella. Kevät oli kyllä kieltämättä aika rankka, eikä kyse sitten ollutkaan vain pelkästä valon tuomasta väsymyksestä. Pitkään ihmettelin itsekin, että mikä ihme minua oikein vaivaa kaikkine niine oireineni, kunnes lopulta tajusin yhdistää oireet yhdeksi ja samaksi vaivaksi, jota myös keski-ikäisyydeksi kutsutaan.


Tämä onkin sitten ollut mielenkiintoinen "elämysmatka" omaan kroppaan ja kaiken tämän totutteluun. Toisaalta hyvinkin mielenkiintoista, mitä kaikkea omassa kropassa tapahtuukaan vanhenemisen myötä ja toisaaltaan todella haikeaa, kun tässä alkaa pikkuhiljaa konkretisoitumaan, että ikä ei välttämättä olekaan vain numeroita.Tosin tämä kesä tuntuu olevan jo täynnä kaikkia kivoja tapahtumia ja muita juttuja, enkä tosiaankaan ajatellut kuluttaa aikaa märehtimällä omaa vanhenemistani. Tuskinpa minä olen ainut tässä maailmassa kuumine aaltoineni, pätkissä nukuttuine öineni, mielen vuoristoratoineni ja mitä näitä nyt vielä onkaan ja tuleekaan.

Mutta nautitaan nyt tästä ihanasta toukokuisesta lämpimästä aallosta (kuumilla aalloilla tai ilman). Kesä on täällä!
 

3 kommenttia:

 1. Symppaan sua noiden oireiden vuoksi - sama meininki täällä meneillään :( Yritän pitää lippua korkealla, mutta on tässä kyllä tekemistä tämän kaiken uuden opettelussa! Ei kuitenkaan anneta periksi, eihän, vaan nautitaan keväästä ja lämmöstä! Kivaa loppuviikkoa sulle Terhi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin itse asiassa just kirjoittamassa itsekin aiheesta, jos kiinnostaa lukea kohtalontoverin sekavia ajatuksia... :)

   Poista
  2. Hei kävin lukemassa ja kommentoimassa :) Tämä todellakin on ihan twilight zone- kamaa koko keski-ikä. Kroppa menee ihan omia polkujaan niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella. Enkä tiedä, pitäisikö tässä itkeä vai nauraa. Se aika ennen kuin tajusin, mistä on kyse, oli aika rankkaa, mutta nyt tämä on mennyt aika huumorilla, välillä todella mustallakin. Ei kai näitä vastaan auta taistella, joten parempi mennä vain mukana, vaikka vähän syvältä tämä kaikki välillä vähän onkin.

   Aurinkoista viikonloppua!

   Poista