20.5.2018

Fiilis: MAHTAVA

Eilinen oli kyllä vähään aikaan jännittävin päivä, jonka olen kokenut. Kyse oli kuitenkin ensimmäisestä puolimaratonistani, Helsinki City Runista, ja edessäni oli jotain, mitä en osannut edes kuvitella, saati suunnitella. Aloitin jännittämisen jo siitä, että löydänkö edes infopistettä, josta saisin kaikki tarvittavat liput ja laput juoksuun, saati että löytäisinkö lähtöpaikalle. Huoli oli täysin turha, koska ilmoittautuminen ja siihen liittyvät muut asiat olivat paikalla niin selkeästi ja hyvin järjestetty, että juoksunumero kourassani mietin, kannattiko sitten jännittää tätäkin.

Näin ensikertalaisena lähdin juoksemaan viimeisessä ryhmässä. Tunnelma lähtöpaikalla oli aivan huikea ja siihen flowhun oli helppo lähteä mukaan. Kaikki tuntuivat olevan hyvällä päällä ja tunnelma oli mitä mainion. Tuntui, että tällaisessa fiiliksessä on hyvä lähteä juoksemaan.


Juoksun aikana hoin itselleni mantraa "älä juokse liian kovaa". Kun ei tiedä, miten kroppa tulee tällaisen matkan kestämään, ei juoksua kannata ainakaan liian kovalla alulla pilata. Tasaisilla ja hyvillä sykkeillä meninkin pitkän matkaa ja olin iloinen siitä, kuinka juoksu kulki. Katselin maisemia, ihailin kukkivaa tuomea ja muita kesän ensikukkijoita ja kuuntelin podcasteja samalla miettien, kuinka mukavaa juokseminen onkaan.

Kaikki meni hyvin noin 12 km asti, jonka jälkeen sykkeet tasaisen rauhallisesta juoksutahdista huolimatta alkoivat vain nousta ja nousta. Siinä kohtaa, kun sykkeet nousivat yli 190, päätin, että muutama kävelyaskel ei pahaa tee, jotta saisin sykkeet hieman alemmas. Tietyllä tapaa hieman harmitti ja manailin itselleni matkan aikana, että olisiko todellakin pitänyt panostaa hieman enemmän niihin peruskestävyyslenkkeihin.

Loppumatka meni juoksu-kävely-juoksu-tekniikalla ja se tietenkin söi aikaa. Vaikka en ollutkaan laittanut itselleni mitään aikatavoitetta matkaan, vaan tarkoituksena oli vain kokea tämä ensimmäinen puolimaraton, jäi aikani, joka oli karvaa vaille 3 tuntia, kieltämättä harmittamaan. Tai no, ehkä se enemmänkin nauratti ja antoi tsemppiä tulevaan.

Vaikka juoksu itsessään ei ollut kokonaissuorituksena mikään kehuttava, oli se fiilis, minkä koko juoksun aikana koin mahtava. Juoksun jälkeen se huikea fiilis ja kupla, missä olin koko illan, oli jotain mieletöntä. Heti juoksun jälkeen päätin, että lisää tätä ja heti kun kroppa tästä tokenee, aloitan hieman tavoitteellisemman treenaamisen, jotta saisin nuo sykkeet hieman alemmas.

Olin tyytyväinen siihen, että kroppa kesti hyvin koko juoksun noita sykkeitä lukuunottamatta. Mihinkään ei koskenut, mieli ei tehnyt tepposiaan, veren maku suussa ei tarvinnut juosta ja juoksu kokonaisuudessaan oli erittäin realistinen kuva siitä, kuinka olin harjoitellut. Tai jättänyt harjoittelematta.

Mutta tiivistettynä olo on nyt aivan mahtava ja olen vain niin kiitollinen siitä, että lähdin juoksemaan tämän puolikkaan nyt, vaikka monesti tässä kevään aikana epävarmuus ehtikin hiipiä pääkoppaani. Nyt tiedän, mitä on juosta puolimaraton ja mitä se vielä minulta vaatii, jotta saisin aikaani parannettua. Lisäksi petraamisen varaa on myös ravintopuolella. Minulla on onneksi vielä Sportyfeelin tuotteita jäljellä; palautumisjuomaa, energiageelejä sekä urheilujuomajauhetta, jotka auttavat treenamiseen ja palautumiseen.


Ja iso, ISO kiitos tapahtuman järjestäjille. Itselleni jäi pelkästään hyviä muistoja ja fiiliksiä hyvin järjestetystä tapahtumasta. Kiitos myös kaikille tutuilleni ja tapahtumapaikalla olleille ihanille ihmisille kaikesta siitä tsempistä, jota sain. Kiitos! Ensi vuonna uudestaan!

Blogiyhteistyö: Helsinki City Run ja Lidl Suomi/Sportyfeel

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti