8.1.2018

Listaihmisen tammikuu

Listaihminen tässä TAAS terve!

Olikohan minulla hieman ylimääräistä aikaa tehdä erilaisia listoja tuossa joulun välipäivinä, kun täyttelin joutilaisuudessani kalenteria ja samalla hieman suunnittelin tulevaa. Toisaaltaan tällainen suunnittelukin on ihan mukavaa, kun siitä ei tee sitten suorittamista. Ja jos sitä kerta tuli tehtyä toiveita ja tavoitteita tulevalle vuodellekin, niin onhan niitä kiva sitten toteutellakin.

Ajattelin, että jokaiselle kuulle olisi kiva tehdä aina muutama to do-juttu, jotka saattaisi päätökseen. Sellaisia asioita, jotka eivät sinänsä hetkauta saati kiinnosta ketään muuta, mutta itselle se toisi taas vähän enemmän tilaa "hengittää".

Ensimmäinen asia liittyy neulomiseen. Minulla on työn alla neuletakki ja yhdet sukat. Ne minä ajattelin saada valmiiksi tammikuussa. Tämän ei pitäisi olla ihan mahdoton rasti, koska neuletakki on suunnilleen puolessa välissä ja sukkia ei kauaa neulo.

Toisena asiana ajattelin väkerrellä listat vaatehuoneeseen. Siivoillessani tuossa alkutalvesta totesin, että hetkinen, täältähän puuttuu listat. Niin sitä vain sokeutuu tälle keskeneräisyydellekin. Eikä tämä toki ole ainut asia, mikä on jäänyt, mutta jos näitä jakaisi tällaisiin pikkuprojekteihin, niin saattaisi tulla ehkä valmista vähän kuin vahingossa.

Kolmantena asiana ajattelin tehdä jotain omavaraisuuden eteen ja pyrkiä siihen, että leipoisin itse sämpylät ja leivät niin, ettei niitä tavitsisi ostaa kaupasta. Työn alla on siis paras sämpylä-/leipäresepti ikinä. Vinkkejä?

Katsotaan kuun lopussa, miten näille kävi. Mitkä olisivat sinun kolme asiaa, jotka tekisit tässä kuussa?

Kuvat ovat viikon takaa Hiidenvuorelta, jossa kävimme aamuteellä Annan kanssa.


2 kommenttia:

 1. Toinen listaihminen täällä, moi :)

  Mähän olen itse suht surkea leipuri, joten suosin mahdollisimman helppoja reseptejä. Leipä onnistuu parhaiten pataleipä -reseptillä, joka on myös yksi maailman helpoimmista ohjeista. Aikaa siihen toki kuluu hetki, mutta lopputulos on aina ollut hyvä, jopa minä olen aina onnistunut :) Reseptejä löytyy netistä vaikka miten paljon, tässä yksi https://www.soppa365.fi/reseptit/pahkinainen-pataleipa-0
  Niin ja viimeisessä Glorian ruokalehdessä oli kauraversio, sitä meinaan kokeilla ensi kerralla, kun leivon leipää.

  Kivaa viikkoa sulle Terhi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pataleipä lähtee ehdottomasti kokeiluun. Itseasiassa juuri pari iltaa sitten katselinkin näitä ohjeita. En ole tosin koskaan kokeillut. Toinen oli pellille tehty versio riisipiirakoista. Itse en myöskään jaksa mitään monimutkaisia reseptejä, vaan enemmän sellaisia sekoita kaikki aineet sekaisin ja laita uuniin ;)

   Poista