2.1.2018

5 asiaa, joita aion tehdä enemmän vuonna 2018

Joulun muutama välipäivä sai ymmärtämään, kuinka paljon olen kaivannut tiettyjä asioita elämässäni, mutta joille ei vain yksinkertaisesti ole ollut aikaa. Tai jos rehellisiä ollaan, niin aikaahan löytyy aina niille asioille, mille sitä haluaa löytyvän.

Vuosi sitten mietin, että olisi ihanaa, jos olisi enemmän aikaa retkeilyyn ja valokuvaukseen ja niinhän sitä aikaa vain sitten löytyikin. Ei ehkä niin paljon, kuin olisin halunnut, mutta löytyi kuitenkin. Ja täytyyhän sekin tosiasia hyväksyä, että jos on sen sata mielenkiinnon kohdetta, on aika vain jaettava kaiken sen kesken, eikä edes olettaa, että päiviin tipahtaisi yhtäkkiä vaikka 10 tuntia ylimääräistä.


1. Neulominen. Tämä on pahasti päässyt jäämään viime vuosina. Kun en katso enää televisiota, ei tule neulottuakaan. Mutta ehkä voisin vaikka viikonloppuisin katsoa elokuvan, jonka aikana valmistuisi puikoillakin jotain.

2. Leipominen ja ruuanlaitto. Sama juttu kuin neulomisen kanssa. Ja nyt en tarkoita kaikkien uusien reseptien luomista, vaan ihan sellaista arkeen liittyvää leivontaa, kuten sämpylöiden ja leivän tekemistä (vieläköhän minulla on hapanleivän juuri pakkasessa...), itsetehtyä granolaa, kauden sadosta tehtyjä leivonnaisia, isompien ruokaerien tekeminen pakkaseen.


3. Uiminen. Tämä on ollut mielessä jo vuosia, mutta ei vain ole mahtunut kalenteriin. Kävin lukioaikana uimassa monta kertaa viikossa, mutta sen jälkeen on tapahtunut "jotain". Joulupukki (=minä ihan itse) toi minulle uuden uimapuvun, joten enää en pääse vetoamaan siihenkään, etten omista kuin bikinejä.

4. Grow your own. Tiedän jo nyt, että kesällä tulee olemaan kiire jo muutenkin ja silti päätän raivata aikaa myös tälle. Haluaisin muuttaa puutarhaa vieläkin enemmän kasvimaapainotteisemmaksi ja kovasti olenkin jo suunnitellut, mitä kaikkea syötävää aion ensi kesänä pihallani kasvattaa. Ja eihän tämä pelkkään kesään tule jäämään. Jo nyt pystyy idättämään versoja ja kasvattamaan pientä vihreää syötävää ikkunalaudalla.

5. Juokseminen. Juoksun ehdinkin jo aloittaa viime vuoden puolella, mutta sen säännölliseksi saaminen vaatii aikatauluihin sovittelemista. Olisi ihanaa, jos ehtisin juoksulenkille vaikka kolme kertaa viikossa, mutta olen kiitollinen jo yhdestäkin juostusta lenkistä per viikko.

Mitkä olisivat sinun (noin) 5 asiaa, joita olisi kiva lisätä arkeen tänä vuonna?

Ja ps. Kuvat ovat viime syksyltä, kun ensimmäiset yöpakkaset olivat käyneet kuurauttamassa kasveja.

2 kommenttia:

 1. Kiitos Terhi, tämä oli kiva ajatus. Viiden asian lista on riittävän lyhyt ja konkreettinen. Kirjoitin omat ajatukseni just blogin puolelle, jos haluat käydä kurkkaamassa :)

  Kivaa viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kivoja asioita olit miettinyt. Itsellänikin nämä olivat vähän sellaisia vanhojen, mutta jostain syystä vain jääneiden asioiden kaivelua takaisin arkeen. Ei mitään "en syö koskaan enää sokeria"-lupauksia (vaikka ei tekisi pahaa sekään ;)), vaan ihan vain sellaisia juttuja, joille varmasti löytyy aikaa ja tilaa, kun sitä vähän raivaa.

   Poista