22.12.2017

Perjantain kevyet

Perjantaiaamuja!

Tämä joulu on tullut niin varkain tänä vuonna, että en ole pysynyt perässä yhtään. Joulukortit jäivät täysin laittamatta ja olisi mukava vedota vaikka siihen, että tein sen tarkoituksella ja laitoin niistä säästyneet rahat hyväntekeväisyyteen. Mutta ei, rehellisesti vain jätin ne laittamatta, enkä laittanut niistä säästyneitä rahojakaan mihinkään sen parempaan. Ihan elämiseen vain.

Sen verran olemme saaneet joulua jo kuitenkin aikaiseksi, että kuusi on koristanut olohuonetta kohta viikon verran ja lahjoja on alkanut ilmestyä sen juurelle. Tiukin jännityksen paikka taitaa olla 9-vuotiaalla, joka käy pyörittelemässä lahjapaketteja päivittäin. Ihme, ettei teippejä ole jo salaa availtu ja kurkittu paketteihin.

Tällä viikolla on tapahtunut paljon kivoja asioita, kuten vaikka keskiviikkona valmistumiseni luonto-ohjaajaksi. Kieltämättä mietin tuossa kesän aikana, että mitenköhän näille opiskeluille käy, mutta niin sitä vain sitten pienen paineen alla, kun valmistumispäivä alkoi koittaa, vain teki kurssit ja näytöt kasaan ja tässä sitä nyt ollaan luonto-ohjaajana. Jee!

Hetken jo ehdin miettiä puolileikilläni, että mitäköhän sitä seuraavaksi opiskelisi, mutta tällä viikolla työjuttujen vahvistuttua taidan kuitenkin välttää ennakkoon turhan stressin ja suuremman kiireen ja nautin vain tästä hetkestä; siitä että saan tehdä niin ihania töitä, kuin nyt teen. Kalenteria täytellessäni näytti alkava vuosi oikeastaan juuri siltä, kuin sen toivoinkin näyttävän.

Olen käynyt nyt vähän aktiivisemmin juoksemassa ja pikkuhiljaa sekin alkaa tuntua taas vähän helpommalta. Vauhti ei päätä huimaa, mutta se tunne, kun jaksaa taas juosta, eikä keuhkot piiputa jokaisessa pikkumäessä on aika mahtava. Koitan nyt olla asettamatta itselleni mitään sen tavoitteellisempaa, vaan nautin nyt vain siitä, että pystyn taas juoksemaan.

Ehkä tästä pikkuhiljaa voisi alkaa laskeutua joulun fiilikseen. Rehellisesti en ole jaksanut tehdä kyseisen juhlan eteen mitään (paitsi se kuusi), mutta ehtiihän tässä vielä....


Kuvat on otettu muutama viikko sitten Repovedeltä, osa Tervajärveltä, osa Olhavalta.

2 kommenttia: