25.10.2017

Uusia aamuja ja ajatuksia

Eilisaamu aukeni kyllä aivan mielettömällä auringonnousulla, kun sumu oli ainakin meilläpäin todella vahva. Hyvä että näki autolla ajaa paikka paikoin. En taas malttanut olla pysähtymättä ja kaivelematta kameraa esiin, kun pelloilla viipyilevä usva oli niin kaunis näky. Tai se hetki juuri ennen auringonnousua, kun taivas värjääntyy oranssinpunertavaksi.


Auringon noustua "jouduin" pysähtymään vielä toiseenkin otteeseen, kun aurinko paistoi niin kauniisti sumun ja puiden takaa. Jos aiempina vuosina olen ensimmäisten pakkasten tultua nostanut hartiat korviin ja manannut kylmyyttä ja talven tuloa, tuntuu, että tänä vuonna tästä vuodenajasta saa irti ihan eri tavalla.

En ole tajunnutkaan, kuinka koukuttava aika syksy on "luonnonihmeiden" bongailuun. Päivittäin seuraan avaruussäätä ja mahdollisia revontulia. Iltaisin tähyilen taivaalle ja toivon kauniita auringonlaskuja. Nyt yöpakkasten jälkeen luonto antaa ihan mielettömän kauniita aamuja, kun luonto on peittynyt kuuraan. Pitkän sadejakson jälkeen odotan kirkkaita yötaivaita, jotta pääsisin kuvaamaan linnunrataa.


Näitä luonnon antamia näytöksiä ihaillessani ja kuvaillessani toivon, että kehittyisin vieläkin paremmaksi kuvaajaksi ja joku päivä voisin yhdistää tämän harrastukseni työhöni.

Töistä puheenollen. Eilen mietin töistä kotiin ajellessani, kuinka oma asennoitumiseni kiirettä kohtaan sai uuden suunnan, kun ravistelin suurimman osan rooleistani ja ymmärsin, kuinka paljon helpommalla pääsee vain olemalla minä. En tarkoita rooleilla sitä, että olisin esittänyt jotain muuta kuin olen, mutta jätin itseni arvottamisen sen mukaan, mitä teen. Ei minun tarvitse erikseen olla ryhmäliikuntaohjaaja, personal trainer, äiti, vaimo ja mitä näitä nyt on.

En osaa vieläkään sanoa, kuinka suora yhteys näillä kahdella asialla, rooleilla ja kiireellä, on, mutta kovasti se helpotti arjen pyörittämistä. Yhtäkkiä tuntuu, kuin minulla olisi paljon enemmän aikaa liikkua luonnossa, olla kotona, jakaa työn ja vapaa-ajan suhde keskenään järkevästi. Tämä selviää minulle kyllä ajan kanssa, mutta nyt nautin tästä vapauden tunteesta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti