27.9.2017

Ajankatoamisilmiö

Ihan oikeasti. En tiedä, pitäisikö tästä ajan katoamisesta jo vähän oikeasti huolestua. Olin aika takuuvarma siitä, että olen edellisen kerran kirjoitellut blogia noin vajaa viikko sitten, mutta totuus taitaa kuitenkin löytyä jostain kahden viikon hujakoilta. Onneksi kyse ei ole mistään sen vakavammasta ajankatoamisilmiötä, kuin täyteen ohjelmaa tupatuista päivistä ja iltaisin kyvystä nukahtaa alle sadasosasekunnin. 

Mutta on tässä saatu aikaiseksikin. Joskus on ihan hyvä vaikka edes sivulauseessa kirjoittaa alas, eli ns. sanoa ääneen asioita, jotka ovat jääneet tekemättä ja jotka häiritsevät. Edellisessä kirjoituksessani mainitsin hieman retuperälle jääneistä opiskeluista ja johan alkoi tapahtua. Olen tässä kahden viikon aikana harpannut superaskeleen eteenpäin ja suunnitellut jo loputkin syksyn opinnot niin, että jos nyt ei mitään ihmeellistä käy, niin minulla on jopa pieni mahdollisuus valmistua ajoissa.


Lisäksi mainitsin valokuvauskurssista. Sekin alkoi viime viikonloppuna. Oli valaisevaa saada tietää mm. muutaman kamerassani olevan napin funktio, kun aiemmin olen pitänyt niitä jokseenkin täysin ylimääräisinä osina. Kun en siis tiennyt, mitä ne ovat. Kurssilla käydään ihan perusjuttuja (aika, aukko ja ISO-arvo) ja vaikka olen tällaisista lukenutkin, en ole koskaan niitä sen kummemmin tullut omassa kuvailuissani käyttäneeksi. Nyt kun näitä(kin) asioita harjoitellaan ihan käytännössä, uskoisin tämän intoni kuvaamiseen siirtyvän pikkuhiljaa myös taidoksi. Lisäksi aion kirjoittaa Joulupukille, josko saisin kameraan vähän lisäosia. 


Kuvaamisesta puheenollen. Nämä kuvat ovat viime viikonlopun syksyiseltä joogaretkeltä, jonka vedimme Katariinan kanssa. Teen tästä vielä ihan oman juttunsa, mutta reissu oli enemmän kuin onnistunut ja säät olivat taas kovin suotuisat. Aurinko paistoi molempina päivinä ja yö oli tähtikirkas. Oli aivan mieletön fiilis maata laiturilla, kun taivaalta piirtyi esiin linnunrata, joka jää monesti bongaamatta kaupunkien valosaasteen vuoksi. Sitä jotenkin tunsi itsensä aika pieneksi siinä hetkessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti