6.8.2017

Kuinka kivaa voi olla SUP-jooga!

On joitain asioita, joiden aloittamista tai kokeilemista olen venyttänyt ihan vain sen vuoksi, että tiedän niiden olevan niin hauskoja ja koukuttavia. Ehkä hieman epäloogista, mutta tiedän, että kun innostun jostain, en malttaisi aluksi olla päivääkään pois kyseisestä jutusta, vaan haluan oppia perusteet mahdollisimman nopeasti. Näin on käynyt jo niin monen lajin kanssa. Aika, tai lähinnä sen puute ovat vain olleet niitä rajoittavimpia tekijöitä.

Ystäväni kyseli jo viime kesänä, että et se sinä ole innostunut suppailusta ja SUP-joogasta. Ja olinhan minä, mutta viime kesä oli niin superkiireinen, että en halunnut ottaa yhtään ylimääräistä uutta juttua kokeiluun, ettei homma leviäisi ihan lapasesta.

Ja hyväähän kannattaa odottaa. Niinpä jätin kokeilun tälle kesälle ja niinhän siinä kävi, että ensimmäisen kerran jälkeen olin ihan totaalikoukussa ja kyselin heti tunnin jälkeen, että mitähän tuollainen lauta mahtaa maksaa. Heh.

Ennenkuin hankin omaa lautaa, taidan kuitenkin käydä vielä treenaamassa tasapainoa ja kropanhallintaa SUP-joogatunneilla. Koska sitä se on ihan parhaimmasta päästä. Kouvolan seudulla ohjattuja SUP-tunteja järjestää SUP Station, missä minäkin kävin lajia kokeilemassa. Laudan voi vuokrata ihan vain omaan käyttöön tai tulla valmiiksi ohjatuille tunneille.

Ensimmäisellä kerralla pelotti jo ihan kamalasti pelkkä laudalle meneminen. En rehellisesti edes tiennyt miksi, koska lauta on kuitenkin yllättävän vakaa. Tunti aloitetaan tutustumalla lautaan ja keinuttelemalla sitä aluksi istuen, jotta saisi jonkunlaisen tuntuman siihen, ennenkuin noustaan seisomaan.

Pikkuhiljaa kyykyn ja polviseisonnan kautta noustiin ylös ja eihän se loppupeleissä ollut kovinkaan vaikeaa. Enemmän se oli korvien välissä.
Tunti eteni sopivan rauhalliseen tahtiin ja joogaliikkeissä edettiin porukan taitojen ja kokemuksen mukaan. Jokaiselle löytyi varmasti sopiva taso ja vaativuus riippuen siitä, kauan tätä oli harrastanut.

Itse olin aivan fiiliksissä ensimmäisen tunnin jälkeen ja pitihän se päästä kokeilemaan lajia toisenkin kerran. Tietenkin. Toisella kerralla laudalle meno ja nouseminen oli huomattavasti helpompaa ja oli jopa yllätys, kuinka nopeasti tässä aluksi kehittyy.

Rohkeuden kertyessä lisääntyy myös huolettomuus ja omalla kohdallani tämä keskittymisen herpaantuminen päätyi sukellukseen laudalta. Kyllä nauratti kammeta itsensä takaisin laudalle, kun yhtäkkiä "maa" olikin kadonnut jalkojen alta. Mutta eikö kesällä kuulukin uida?

Kaikkinensa SUP-jooga on aivan todella hyvää treeniä keskivartalolle, oman kropan hallinnalle, läsnäololle, keskittymiselle juuri siihen, mitä on tekemässä ja mikä tärkeintä, se on todella hauskaa. Jos olet koskaan edes hetken mittinyt, kannattaisiko kokeilla tätä, niin mene. Koska vastaus on selvä; kannattaa!

2 kommenttia:

  1. Hauskalta kuullostaa tuo Sup jooga 😊Mukavaa sunnuntaita ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se oli!! Oikein mukavaa alkanutta viikoa :)

      Poista