14.7.2017

Ideoita ja inspiraatiota Eija's Gardenista

Pari viikkoa sitten kävimme työporukan kanssa viettämässä kesäpäivää mm. Eija's Gardenissa Ahvenkoskella. Jos on yhtään hurahtanut kasveihin, niin tämä on kyllä näkemisen arvoinen paikka. Kyseessä on englantilaistyyppinen elämyspuutarha ja sitä se kyllä oli.

Äkkiseltään ei olisi pihaan tullessa arvannut, miten puutarha aukeaa pienen hiekkapolun päässä. Polun alkupäässä katse hakeutui ensimmäisenä valtaviin kiviröykkiöihin ja voi vain kuvitella, kuinka iso työ on ollut rakentaa kyseinen puutarha tontille, jonka pohjana on ollut sellainen määrä kiveä ja siirtolohkareita.

Puutarha aukeaa katsojalle pala palalta ja ensimmäisenä polun päässä avautuu lampi, jonka ympärillä kulkee polku. Matkalle on istutettu paljon erilaisia, veden ääreen sopivia kasveja ja ainakin itse huomasin pysähteleväni vähän väliä tarkastelemaan lähemmin lähes jokaista pientäkin istutusta, jossa mielenkiinnon herättivät suurempien kasvien lisäksi myös muut matalammat kasvit.

Puutarhassa oli käytetty luovasti luonnon omaa muotoa, jonka sekaan oli istutettu puita, perennoja, pensaita ja köynnöksiä. Kuunliljat elivät sopusoinnussa kallioiden välissä ja villiviini suikerteli sammaloituneiden kivien välistä. Jokainen kasvi oli ottanut oman tilansa sille varatusta paikasta ja erilaiset vihreän sävyt kietoituivat toisiinsa sopusoinnussa.
Ja mikäs puutarha se olisi, jos siellä ei muutamia eläinasukkeja eläisi. Paikan kukko piti huolta, että hänet varmasti huomattaisiin, noh, kuultaisiin. Siellä se tepasteli tyytyväisenä kanalaumansa keskellä. Ponit pitivät hieman vähemmän ääntä itsestään, koska ehdin kerran jo kävellä niiden ohi niin, että en edes niitä huomannut. Katse taisi olla niin tiukasti kasveissa, että muutama ponikin jäi huomioimatta.

Tällaiset puutarhat ovat todella inspiroivia kaltaiselleni pihan laittajalle, jonka puutarha ei tule koskaan valmiiksi, vaikka siellä viettäisi kasvukaudella aikaa 24/7. Aina tulee bongailtua ideoita ja inspiraatiota, löytyy uusia kasveja, jotka on luonnollisesti pakko saada myös omaan pihaan, näkee kekseliäitä ratkaisuja, jotka aiheuttavat myös kasvien siirtelyvimman omassa pihassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti