9.7.2017

Aamun hetkiä


Näitä kesän viileitä, aurinkoisia aamuja ei voita mikään. Istun terassilla koneen ja kahvikupin kanssa kuunnellen samalla aamuun heräävää luontoa. Linnuilla on joku hetkellinen välienselvittely takametsässä, ampiainen pörrää jossain lähistöllä, mutta muuten on täysin hiljaista. Nautin tästä hetken rauhasta ennen päivän käynnistymistä. Hetken päästä nousen ja siirryn keittiöön valmistelemaan tämänpäiväistä retkeä. Pakkaan rinkan ja toivon, että en unohda mitään olennaista.
 
Tällä viikolla olen tehnyt enemmän töitä tietokoneella kuin vuosiin. Se vaatii taas totuttautumista, jotta pystyy tekemään töitä istuen pidempiä aikoja. Yllättävän rankkaa. Ensimäisen koneella istutun päivän jälkeen tunsin olevani kokovartalojumissa ja niskat huusivat hoosiannaa. Oli pakko lähteä pihalle puutarhatöihin, jotta kroppa saisi liikettä. Siis pakko ja pakko. Minähän asuisin kesän puutarhassa 24/7 ja saapuisin sisälle vasta syksyllä ilmojen kylmetessä, jos se olisi mahdollinen vaihtoehto.
Mutta aika hyvin olen ehtinyt upota puutarhaan, joka tosin tarkoittaa sitä, että viimeisetkin sosiaaliset suhteet ovat olleet aika kortilla. Kyllä minut sieltä jostain puskasta löytää, mutta ajatus, että minun pitäisi lähteä johonkin omasta pihastani, on aika poisluettu. Nautin sitä, kun saan toteuttaa talvella ja keväällä suunnittelemiani projekteja; takapihan istutusalueet ovat saaneet lisää kasveja, metsäpuutarha etenee pikkuhiljaa, riippukeinukin on löytänyt paikkansa muutaman vuoden odottelun jälkeen, hyötypuutarha alkaa tuottaa satoa ja mietin vakavasti, josko tänä vuonna kokeilisi viinin valmistusta.

Jotenkin huvittaa koko ajatus, koska olen naureskellut ystävieni kanssa siitä eläkepäivien viinitilasta jossain etelässä; kuinka istuisin illalla kivitalon terassilla nauttien lasillisesta viiniä hyvän ruuan ja seuran kera. Tai vain istuen viinilasin kanssa lukien hyvää kirjaa. No, tässähän minulla alkaa olla jo ainekset omaan viinitilaan, ihan omassa pihassa. Kahdeksan vuotta vanha viiniköynnös 'Zilga' on innostunut tänä vuonna tekemään ennätyksellisen sadon, jos syksy vain jatkuisi niin pitkään, että kaikki nuo tertut ehtisi valmistumaan. Syksyisiä iltoja, kynttilänvaloa ja punaviiniä odotellessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti