3.6.2017

Kummalla jalalla sinä nouset?

Oletko huomannut, kuinka paljon päivän kulkuun vaikuttaa se, millä mielellä nouset? Ihan varmasti on aamuja, kun väsyttäisi, ei huvittaisi, pieni ääni pään sisällä hokee kaikkea negatiivista; on kylmä, sataa, yöunet olivat surkeat ja ei minusta ole mihinkään. Mutta miten helposti sen saman mielen vie mukanaan aamiaispöytään, työmatkalle, töihin ja kantaa vielä mukanaan kotiinkin.

Ja kuinka se on iltapäivään mennessä saanut jo aivan eri mittasuhteet. Se pieni väsymys ja negistely on kerännyt mukaansa monia kavereita ja möykky on kasvanut lumipalloilmiön lailla jo ihan älyttömiin mittasuhteisiin. Ja entäs, jos tämän kaiken keräämänsä taakan kantaa vielä illalla mukanaan yöunillekin? Ja seuraavaan päivään. Ja sitä seuraavaan.

Ei kai se ole mikään ihme, että pikkuhiljaa olo alkaa olla raskas ja voipunut. Ei jaksa, ei huvita, päivät alkavat olla vähän samanlaista harmaata massaa, joiden läpi kuljetaan.
Ja mitä tällainen tekeekään pidemmällä aikavälillä koko kropalle? Mieli kääntyy sisäänpäin, joka näkyy koko kropan hyvinvoinnissa. Etsitään nopeita ratkaisuja, hetken iloja, koska harmaus on vallannut alaa mielessä, eikä siellä oikein ole tilaa väreille ja positiivisuudelle. Kivat asiat käväisevät, mutta väistyvät pian harmauden työntäessä ne pois.
Voisiko vaihtoehtona olla ne pienet mukavat ajatukset, joilla arjen harmautta saisi hieman helpotettua? Eiväthän ne toki todellisia ongelmia poista, mutta auttavat jaksamaan, eivätkä edes maksa mitään. Sen sijaan, että aamut aloittaa miettimällä kaikkia niitä negatiivisia juttuja, voisi edes osan korvata vähän aurinkoisimmilla ajatuksilla. Antaisi tilaa myös niille positiivisille jutuille, koska asiat harvoin oikeasti ovat niin surkeasti. Ehkä se on kuitenkin se oma mieli, joka tekee niistä surkeita.

Pään sisäisellä äänellä on vain niin suuri merkitys jaksamiseen. Sillä, täyttääkö mielen harmaan eri sävyillä vai väreillä, on kuitenkin aika pitkälle oma valinta. Ja se, kumpia ajatuksia kantaa läpi päivän mukanaan. Eli aurinkoista viikonloppua, kylmästä ilmasta huolimatta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti