23.6.2017

Juhannusperjantain kevyet

Pikkuhiljaa kevään kiireet alkavat olla takanapäin ja huomasin jo keskiviikkona töissä, kuinka hanskat alkoivat pikkuhiljaa valua kohti tippumispistettä. Torstai oli vapaapäivä lukuunottamatta paria vedettyä pt-tuntia illalla. Jos en olisi sopinut torstaiaamulle hyppyrimäen porrasjuoksuja ja metsäretkeä ystävän kanssa, olisin mitä suuremmalla todennäköisyydellä hengannut koko päivän pyjamassa.

Vaikka sellaista totaalista akkujen tyhjentymistä ei olekaan tapahtunut, huomaan vauhdin silti hyytyvän. Villi veikkaus juhannusvapaiden viettoon on aamupala-puuhastelua-päikkärit-puuhastelua-päikkärit-hengailua-yöunet-linjalla. Vaikka innoissani vapaista meninkin tekemään pitkän listan to do-hommia, veikkaan että todellisuus tekemisestä on jotain aivan muuta ja maanantaiaamuna lista ei ole paljoakaan lyhentynyt.

Tämä päivä on mennyt toimistotöitä ja kirjoitusjuttuja tehden ja vaikka kieltämättä sata kertaa enemmän olisi houkutellut puutarhailujutut, olen niin tyytyväinen, että sain kaikki paperit järjestykseen. Papereiden epäjärjestys on ainakin itselläni suoraan verrannollinen oman pääkopan epäjärjestykseen, eikä se tunne anna rauhaa ennenkuin toimistotyöt on tehty.   

Odotan tältä kesältä jotenkin niin paljon kaikkia kivoja retkiä ja yöpymisiä luonnossa, että en malttaisi odottaa niiden toteutumista. Lisäksi päätään on nostanut erilaiset juoksuun liittyvät jutut, porrasjuoksut, ihan peruspururatajuoksut ja urheilukentällä tehtävät juoksuharjoitukset. Jonkinlainen koukuttuminen juoksuun on siis taas tapahtunut, koska jo ajatus juoksulenkille lähdöstä aamuvilakoilla tuntuu ihan mahtavalta. Olen jopa pyöritellyt mielessäni polkujuoksua.

Odotan jo jotenkin alkavia viikkoja, kun aikataulut eivät ole niin hektiset, vaan aikaa saattaisi jäädä jopa koiran kanssa tehtäville pidemmille metsälenkeille, sen suunnittelemani metsäpuutarhan perustamiselle ja ehkä vain sille joutenololle. Ihan pakko ei olisi herätä aamuviideltä, jotta aikataulut eivät petä. Tai eihän sitä tiedä, jos haluankin herätä siihen aikaan ihan muuten vain. Mutta parasta on se, että ei ole pakko. 

Mutta hei, oikein mahtavaa Juhannusta kaikille! Nauti! Jokainen omalla tavallaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti