14.6.2017

Hei vaan Nuuksio

Joskus päässä pyörii niin monta ajatusta, että ei oikein tiedä, mistä aloittaisi. Vai aloittaisiko mistään? Tekisikö jotain ihan muuta? Eilen ajelimme Nuuksioon Ping Helsingin  järjestämään Outdoors-tapahtumaan ja nyt en rehellisesti oikein tiedä, mitä tässä ajattelisi. Kuunnellessani Pata Degermanin todella mukaansatempaavaa luentoa ja kertomuksia hänen urastaan, unelmien toteutumisesta ja määrätietoisesta työstä, jota se kaikki vaatii, kävi väkisinkin mielessä, että jos hän, niin miksi en minäkin.

Vaikka itselläni ei ainakaan vielä ole tullut tarvetta lähteä valloittamaan vuorta vaikka Etelämantereelta, tarttui kertomuksia kuunnellessa ainakin pieni pala sitä paloa ja intohimoa minuunkin. Ja kotimatkalla kuulin kanssamatkustajalta ääneen sen, mitä itsekin mietin; "Oletkohan sinä vähän turhan vaatimaton noissa sinun jutuissasi?"

Tämän lisäksi paikalla oli mm. Antti Huttunen Retkipaikasta kertomassa omaa tarinaansa blogista suureksi retkeilyaiheiseksi yhteisöksi. Menestystarinoita jatkoi Panu Könönen Suomen Ladusta kertoen siitä, kuinka tempauksesta "Nuku yö ulkona" tuli somehitti. Ja hei, nyt tulevana viikonlopuna olisi taas Nuku yö ulkona-haaste. Ainakin itse harkitsen tätä vakavasti. Näiden lisäksi saimme kuulla vielä Suunnon Liisa Palmun tarinan siitä, kuinka intohimo omaan tekemiseen ja sydämellä tehty työ kantaa pitkälle. Tämän kaiken jälkeen jäi kieltämättä ajatus jos toinenkin pyörimään mieleen, mutta ehkä ne pikkuhiljaa jäsentyvät myös pääkopan sisälläkin.

Ja jotta tapahtuma ei ihan pelkäksi sisätiloissa istumiseksi mennyt, pääsimme ihailemaan Nuuksion metsää ja kauniita maisemiakin. Mikä onni, että tajusin ottaa sadetakin mukaani, vaikka kotoa lähtiessä ilma olikin enemmän aurinkoinen, kuin sateinen. Matkalla Helsinkiin ilma alkoi muuttua epävakaisemmaksi ja luennon jälkeen ulos päästyämme saimme aika tauottoman sateen yllemme.
Ainakin itselleni tämä metsäretki Piece of Forestin vetämällä hiljentymisteemalla oli oikea piste iin päälle. Juuri tällaista simppeliä ja matalan kynnyksen metsätoimintaa tarvitaan, jotta ihan jokainen meistä saataisiin luontoon. Ja toki myös niitä ohjattuja, eripituisia metsäretkiä joko teemalla tai ilman. Vahva suositus tälle.

Retken lopuksi saimme vielä paistella makkaraa tai kasvisvartaita nuotiolla, joka oli aivan täydellinen lopetus tällaiselle päivälle. Joten summa summarum, ei kai se ole ihme, että tällaisen jälkeen pää on vähän sekaisin kaikesta. Hyvässä mielessä, tottakai.
 Ja hei Nuuksio, I'll be back.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti