4.5.2017

Arjen pienet irtiotot

Kuinka virkistävää on välillä ottaa pieni irtiotto arjesta? Tehdä jotain sellaista, jota ei tavallisessa arjessa tai edes jokaisena normiviikonloppuna tulisi tehtyä. Itselleni tällaiset irtiotot ovat useimmiten olleet retkiä uusiin luontokohteisiin, kauniita maisemia, hiljaisuutta tai henkeviä keskusteluja metsän rauhassa. Joskus ne ovat joogakursseja, mieltäavaavia harjoituksia, uusia liikkeitä, jotka antavat virtaa taas sinne normaalin arkeen ja omaan joogaharjoitukseen.

Nyt lasken jo päiviä seuraavaan vapaapäivään, että pääsen korkkaamaan kunnolla alkavan kesän puutarhaprojektit omassa pihassa. Samalla odotan innolla maasta puskevia ensimmäisiä kasveja, joita varten olen kehitellyt muutamat reseptit testailuja varten. Myöhemmin samana kesänä kutsun niitä rikkakasveiksi ja mietin, miksi ne eivät vain tajua poistua meidän kukkapenkeistä. 

Arjen irtiotot voivat olla tällaisia hyvinkin pieniä juttuja. Soitto ystävälle, että lähdetäänkö metsään kävelylle, eväsretki perheen kanssa luontokohteeseen, jossa lapsetkin viihtyvät, miniretki ystävän kanssa naapurikapunkiin kahville, jossa parasta on se automatka ja kuulumisten vaihto. Sellaisia asioita, jotka kantavat pitkälle, mutta eivät välttämättä ole niitä lompakkoa suuremmin kuluttavia juttuja. Joskus hyvinkin yksinkertaiset ja pienetkin jutut kantavat aika kauas.

Milloin sinä olet viimeeksi tehnyt pienen irtioton?

Kuvat ovat viime viikonlopun retkeltä Helsinkiin, jossa kävimme Annan kanssa Foodinin järjestämässä tapahtumassa kokeilemassa äänimaljahoitoa, kuuntelemassa hyviä luentoja ja nauttimassa ravitsevaa salaattia ja chiavanukasta/-puuroa, unohtamatta automatkalla vaihdettuja kuulumisia. Kuinka täydellinen pieni irtiotto arkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti