1.5.2017

5 hyvää syytä aloittaa porrasjuoksut

Viime vuonna järjestin omille asiakkailleni porrasjuoksuhaasteen ja se oli sen verran suosittu, että päätin laajentaa haastetta, joten tänä vuonna se on avoin kaikille.  Ja mikä parempaa, jos voidaan lisäksi saada vielä parhaimmillaan kokoon ryhmä, jonka kanssa käytäisiin kerran viikossa yhdessä treenaamassa. Kuulostaa juuri niin kivalta, kuin porrasjuoksu vain voi olla.

Ohjelman olen tehnyt niin, että se lähtee suhteellisen kevyestä harjoituksesta liikkeelle ja viikko viikolta harjoitukset tulevat haastavammiksi. Kuitenkin niin, että jokainen pystyy tekemään ne oman kunnon mukaan. Tuolla Kouvolan hyppyrimäen portaissa on noin 150 askelmaa ja vaikka ei ihan täältä meidän nurkilta olisikaan, voi ohjelman muokata omilla huudeilla oleviin portaisiin sopiviksi.

Mutta ne 5 hyvää syytä aloittaa porrasjuoksut?

1. Tulet kokemaan sellaiset pohjekivut, joita et ole koskaan kokenut. Porrasjuoksut aloittaessa ei oikeastaan voi välttyä siltä, etteikö pohkeet ottaisi hieman osumaa. Onneksi ne tottuvat suhteellisen nopeasti portaisiin ja jokainen kerta on helpompi. Mutta hei, no pain, no gain. Kukapa ei haluaisi samanlaisia pohkeita kuin Zeus-jumalalla?

2. Opit ankkakävelyn. Duckface on niin so last season ja kevään uusi muotivillitys on ankkakävely. Tämä liittyy ehkä jollain lailla myös kohtaan 1., mutta ehdottomasti kokemisen arvoinen myös.

3. Saat konkreettisen tuntuman siihen, miltä tuntuu, kun sydän repeää irti rinnasta ja keuhkot räjähtävät. Portaat nostavat sykettä, se on fakta, mutta ihan vakavasti sanoen, tässä lajissa kehittyy nopeasti ja portaat alkavat tuntua sykettä huippuunsa nostavan alun jälkeen ihan inhimillisiltä. Porrasjuoksuille kannattaa antaa mahdollisuus, eikä lopettaa ensimmäiseen kuolemaan. Ja tämäntyyppisiä treenejäkin tarvitaan, jotka nostavat sykettä.

4. Maisemat. Portaiden yläpäässä työ tekijäänsä kiittää ja maisemat ovat kaiken sen kapuamisen arvoiset. Kyllä, erittäin painava syy harrastaa porrasjuoksua.

5. Sinulla ei oikeasti ole yhtään hyvää syytä olla aloittamatta porrasjuoksua. Eihän?

Tervetuloa mukaan! Nähdään portaissa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti