26.4.2017

Mistä saa tilata kesän?

Ei tulisi mieleenikään (hahhah) valittaa näistä hyisen kalseista kevätsäistä, kun vielä taisin mainita viime viikonloppuna, että on kuulkaa aivan turha valittaa ja kiukuta asioista (=säästä), johon ei voi itse vaikuttaa. Hienoja sanoja ja tiukka totuushan tuossa piilee, mutta hei kamoon....

Itselleni tällaiset hyiset ja sateiset ilmat menevät niin syvälle luihin ja ytimiin, että vaikka kuinka pukeutuisi järkevästi saa ulkoa sisään tullessaan lämmitellä tovin jos toisenkin, että on taas oikeasti lämmin. Mutta en valita, en.

Kevät on tänä vuonna tullut hyvin maltillisesti ja juuri tällaisina päivinä, kun taivaalta on vihmonut vuorotellen lunta ja vettä, on positiivisuus kesän tulemisesta aika koetuksella. Onneksi olen päässyt fiilistelemään kesää töissä, kun laatikoista on kaivettu mitä houkuttelevimpia koriste- ja käyttötavaroita puutarhaan. Mieli on jo siirtynyt oman pihan laittoon ja rakentamiseen. Puutarhakärpänen on puraissut oikein kunnolla taas talvitauon jälkeen ja ehkä juuri siksi nämä ankeat lumiräntäsataatuulee-ilmat menevät hieman herkemmin tunteisiin.

Kun on ehtinyt jo käydä puutarhalla ihastelemassa kukkien väriloistoa, autotallin siivouksen yhteydessä siirrellyt terassille siirrettäviä ruukkuja vähän lähemmäs ovensuuta, miettinyt kesän puutarhaprojekteja ja hankkinut yhden kasvilavankin lisää syötäville kasveille, on oikeastaan aika oikeutettua vähän kiukutella kevään hidasta tulemista. Ja jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin olen jopa miettinyt kattauksia terassinpöydälle, siirtänyt kotitoimistoni jo henkisesti ulos terassinpöydän ääreen ja nähnyt itseni lukemassa kirjoja auringon lämmittämässä keinussa. Niin että miten olisi, yksi kesä tänne kiitos. Säästetään nämä lumet ensi talveen, eikös?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti