17.4.2017

Metsäisiä treenejä

Sattuipa aiheeseen sopiva artikkeli silmiini (pääset sinne tästä) juuri kun olin palannut eilen kotiin vetämästä metsätreenejä. Metsässä liikkumisesta on tullut itselleni iso osa arkea ja mikä parempaa, kun saan mahdollisuuden viedä sinne myös muita.

Itselleni (ja toki monille muille suomalaisille) metsässä liikkuminen on ollut lapsesta saakka luonnollinen osa arkea. Lapsuuskodin takapihalta pääsi suoraan metsään, jossa rakenneltiin majoja, joissa tehtiin "ruokaa" luonnonantimista, ratsastettiin kivihevosilla ja kaatunut puu pystyyn nousseine juurakkoineen oli meidän teatterilava. Lapsuus- ja nuoruusvuodet vietin partiossa ja vaikka metsä jossain vaiheessa painuikin hieman taka-alalle, oli mukavaa huomata, että paluu luonnossa liikkumiseen oli kuin hyvä ystävä; juttu jatkui siitä, mihin se aikanaan jäi ja aika välistä tuntui katoavan.


Tarkoituksenani on näiden luonto-ohjaajaopiskeluiden myötä tuoda töitäni myös luontoon. Tähän asti pääosa töistäni on tapahtunut sisällä, mutta kyllä se vain on niin, että suuri osa hyvinvointia löytyy luonnosta. Toisille se tarkoittaa rauhallista kävelyä ja pieniä päiväretkiä luontoon, toisille taas useamman päivän vaellusta. Liikkua voi kävellen tai juosten, ihan fiiliksen mukaan. Tai miten olisi joogailu, venyttely, rauhoittuminen metsässä liikkumisen lomassa? Tai treenaaminen omalla kehonpainolla tai vastuksen kanssa? Metsä ja luonto tarjoaa aika rajattomat mahdollisuudet.


Eilen kävimme valmennusryhmämme kanssa treenaamassa metsässä, joka piti sisällään sykettä nostavia tehtäviä, lihastyöskentelyä, staattisia pitoja ja pieniä tietoiskuja luonnosta muutamine tehtävineen. Treenaamisen ja kävelyn ohella on mukava havainnoida, mitä luonnosta löytyy ja jakaa oppimaansa tietoa. Eilenkin tuli esille asioita, joita on tullut havainnoitua, mutta joista ei oikein ollut tietoa, miksi niin oli.

Vajaassa puolessatoissa tunnissa tulimme kiertäneeksi Niivermäen lenkkireitin (reitti lähtee kauppakeskus Veturin kulmilta) ja tehneeksi samalla treenin kauniissa maisemissa. Esimerkiksi askelkyykkyjen tekeminen pitkospuilla on varmasti mukavampaa, kuin sisällä, eikö? Omassa työssäni minulle on tärkeää antaa ihmisille positiivisia kokemuksia treenaamisesta ja palautteen perusteella tämä treeni oli ainakin yksi sellainen. Toivon, että voisin jatkossakin antaa ihmisille mukavia kokemuksia luonnosta ja saada yhä useamman käymään siellä myös ihan ominpäinkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti