1.3.2017

Raitasukkahurahdus

Joulun alla tuli neulottua sukat jos toisetkin ja mitäs sitä hyvää neulomisputkea katkaisemaan, jos intoa riittää. Ja sitä on riittänyt. Viimeisinpänä hurahduksena on olleet raitasukat, joita on syntynyt jo useat parit tämän vuoden puolella.


Raitasukkahurahdus lähti liikkeelle valmiiksi raidoitetuista keristä, joita on kieltämättä huoleton neuloa, kun ei tarvitse selvitellä lankasotkuja vähän väliä. Mutta eihän niistä tule kuitenkaan ihan niin persoonallisia, kuin itse suunnitelluista. Tai no, suunnitelluista ja suunnitelluista. Parastahan raitasukkien neulomisessa on se, että ottaa kasan lankoja ja fiilistelee raitoja menemään. Ja yrittää muistaa tehdä toisesta sukasta edes suunnilleen samanlaisen. Niin, ja raitasukkien täytyy olla aina tuollaisia vähän pidempivartisia.Raitasukkien väri-ilottelu sai vielä lisää tuulta alleen, kun kävin penkomassa mummin lankavarastoja. Hänellä on tapana purkaa vanhoja neuleita ja keriä langat takaisin kerille. Veikkaan, että vanhimmat langat ovat jostain 1970-luvulta. Osa langoista näytti hyvinkin tutuilta ja ne ovat palvelleet ensimmäisellä kierroksellaan mm. minun lapsuuden neuleina. Tästä lankataivaasta napsin pikkuisia keriä vähän sitä sun tätä väriä mukaani ja tämän vuoden sukkalangat on varmasti jo kasassa. Ja eikös tämä ole myös sitä ekologisempaa tapaa toimia, kun kierrätetään vanhaa, mutta toimivaa ja annetaan niille uusi elämä?


Langat ovat hieman eripaksuisia, mutta tällaisissa raitasukissa se ei niin haittaa. Kaikki langat istuvat kuitenkin mukavasti 3½ puikoille. Varren neulon 48 silmukalla ja jalkaterän 42 silmukalla. Värejä käytän aina vähintään 4 eriväristä, mutta esimerkiksi noissa kelta-ruskea-vihreäraidallisissa sukissa värejä taisi olla jo seitsemää erilaista, kun keltaisen eri sävyjä oli niin monta.

Tälläkertaa sukkamallina toimi ystäväni Anna. Edellisen kerran sukkamalli (jälkikasvusta vanhin) irtisanoi itsensä, koska hän tuskin tulee koskaan toimimaan sukkamallina isona. Se on niin tylsää puuhaa. Ja huonostipalkattua ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti