24.3.2017

Perjantain kevyet

Ja taas perjantai. Joskus voisin toki käyttää hieman enemmän mielikuvitusta tähän jataasperjantaihin, mutta kun se tuppaa olemaan aika totta. Alkuviikosta tulee aina miettineeksi kaikkia viikon touhuja, kunnes taas toteaakin perjantain saapuneen.

Oma perjantaini lähti käyntiin joogan aamuharjoituksella, joka tarkoitti sitä, että kello oli herättämässä klo 5.00 ja aamukahvien ja koiran ulkoilutuksen jälkeen suuntasin joogasalille klo 6 tekemään omatoimista harjoitustani. Ihan rehellisesti en olisi itsekään uskonut oikeasti herääväni klo 5 aamulla saati saapuvani paikalle salille. Itseasiassa olen jotenkin tosi ylpeä itsestäni. Hyvä minä.

Joogaretriiteillä tuo aamuherääminen on aivan erilaista, kun sali on enintään nurkan takana ja se aamuinen fiilis, kun ilma on vielä vähän viileä, aurinko juuri nousemassa, linnut laulavat puissa ja itse olet juuri ja juuri herännyt. Avaat maton, hengität, tunnet kiitollisuutta ja aloitat. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun harjoituksen aikana pää on vielä sopivan tyhjä, kroppa heräilee pikkuhiljaa, venytykset syvenevät aste asteelta, harjoitus muuttuu hetki hetkeltä kevyemmäksi, kun kroppa lämpenee.

Tai harjoituksen jälkeinen hyvä fiilis, kun olet käynyt suihkussa, vaihtanut rennot vaatteet ja istut aamupalapöydässä. Mieli on kirkas, kropassa hyvä olo ja päivän tekemiset vasta edessä. Aurinko on ehtinyt jo nousta harjoituksen aikana, mutta päivä on silti vasta alussa.

Hmmm.... Taidan haluta joogaretriitille.

Ehkä pikkuhiljaa saisin nyt päivien pidentyessä itseni hieman aiemmin hereille ja tekemään joogaharjoitusta aamuisin enemmänkin. Aikaiset aamuherätykset vain ovat allekirjoittaneelle "hieman" haastavia.


Viikko kokonaisuudessaan oli aika touhukas töineen, kouluineen ja treeneineen ja kieltämättä eilen illalla kotiin tullessani huokaisin varmasti kotiovella ihan ääneen, että ihanaa, viikonloppu on tulossa. Perjantain olen pitänyt mahdollisuuksien mukaan kotitoimistopäivänä, jolloin teen kaikki viikon aikana rästiin jääneet hommat, että minun ei tarvitsisi miettiä niitä viikonloppuna.

Alkuviikko piti sisällään paljon ulkoaopettelua, kun maanantai-iltana vedin uutta Yogafunc-ohjelmaa ja tiistaina oli lintutentti, johon olisin kieltämättä voinut valmistautua vähän paremmin, mutta läpi sekin meni, onneksi. Ensi viikolla olisi vielä viimeinen tentti mm. kaloista ja luonnonilmiöistä. Ja hieman on taas lähtenyt lapasesta nuo luonnonilmiöiden tutkimiset. Minusta taivas ja siellä oleva sälä, kuten tähdet, planeetat, kuu, revontulet, linnunrata ja sen sellaiset ovat aivan äärettömän mielenkiintoisia. Olen vähän viritellyt kameraa revontuli- ja linnunratakuvausmoodiin ja suunnittelin, että josko ihan oikeasti kokeilisin sitä kuvaamista, enkä vain miettisi sitä. En tiedä, olisiko keskitalvi ollut parempaa aikaa kuvailuun, mutta yrittänyttä ei laiteta vai miten se meni? Nyt kun vielä keksin kohteen, johon kaupunkien valosaaste ei yllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti