17.3.2017

Perjantain "kevyet"


Ja taas on perjantai. Viikko on pitänyt sisällään aikamoista vuoristorataa ja kun oikein mietin tätä päänsisäistä touhua, tuntuu, kuin olisin käynyt koko viikon tuulella.

Maanantaiaamuna muutama hassu ajatus tuntui vetävän koko päivän harmaaksi ja vaikka kuinka yritin kertoa pääkopalleni, että höpö höpö, tuntui, että vaivuin vain syvemmälle. Jossain kohtaa päivää vain totesin, että antaa olla, huomenna on uusi päivä. Sen on pakko olla parempi. Ja niinhän se olikin.

Mutta koko viikoksi jäi vähän sellainen jännä fiilis siitä, kuinka pienessä välillä onkaan masistelun ainekset. Silloin ei kummoisia virikkeitä tarvitse, kun tuntee olevansa vieläkin syvemmällä. Sama toimii tietenkin myös päinvastoin. Kun mieli on keveä ja positiivinen, on helppo nauttia niistä elämän pienistä iloista. Enjoy the simple things. Ja vaikka ne molemmat tunteet kuuluvat ihan luonnollisena osana elämään, on keveällä mielellä tietenkin mukavampaa olla. Silti tuollaiset masistelupäivätkin ovat välillä tarpeen, koska huonojakin päiviä vain on. Ja kun ymmärtää, että sekin on ihan ok, ei huonotkaan päivät tunnu niin pahoilta. Loppujen lopuksi mikään tunne ei ole pysyvää, ei hyvät eikä huonot. Ainakin omaan elämääni se luo tasapainoa, kun hyväksyy molemmat tunteet, eikä yritä väistellä niitä huonoja päiviä.

Samalla mietin sitä, kuinka yllättävistä tilanteista mieli ylipäätään kääntyy plussalle ja miinukselle. Maanantaiaamun muutama synkkä ajatus nykäisi mennessään, kun taas tiistai-illan jooga nosti minut ylös kuin olisi trampoliinilta ilmaan pompannut. Kokonaisuudessaan huomaan eläväni tällä hetkellä hyvin tunnepitoista elämää ja tuntuu, kuin olisi nuorallakävelijä, joka horjuu eteenpäin, tietää mihin on menossa, mutta tie on kovin hutera. Välillä meinaa tipahtaa, mutta silti tietää, että vaikka pudotus tulisikin, alla on turvaverkko, joka heittää takaisin narulle. Narulle, joka vahvistuu askel askeleelta. Ja ehkä juuri siksi uskaltaa välillä pudota.

Loppuviikko on mennyt onneksi valoisimmissa merkeissä ja energiaa on riittänyt mm. useampaan joogaharjoitukseen. Myös pitkään piilossa lymyillyt sisustuskärpänen on puraissut ja eilen siivoilun yhteydessä kaivelin lisää värejä kotiin. Oma osuutensa oli varmasti myös lisääntyneellä tunteella siitä, että on kevät. Samalla mietin myös ensi kesän kodinkunnostusprojekteja, niitä pieniä juttuja ja sitten niitä isompia. Tykkään ylipäätään siitä tunteesta, kun mieli suunnittelee erilaisia projekteja. Keräilen inspiroivia kuvia Pinterestistä ja mietin eri värejä. Jo pelkkä värien miettiminen tuntuu tuovan lisää energiaa ja valoa.

Tällä viikolla olen ottanut taas käyttöön to do-listat. Vaikka jossain kohtaa yritin päästä listoista jo eroon, huomaan, että ne kuitenkin tuovat tiettyä järjestystä päivään. Tällä kertaa tosin päätin tehdä listoista huomattavasti lyhyempiä per päivä. Oma kompastuskiveni on ollut se, että listat ovat olleet liian pitkiä ja asioita tuppasi jäämään aina seuraaville päiville, jotka jossain kohtaa kertyivät hieman liian isoksi pinoksi pään sisään. Tällä kertaa listasin kuudelle päivälle viikossa kolme hoidettavaa asiaa per päivä ja tuona seitsemäntenä voisin tarpeen vaatiessa tehdä ne, joita en ehtinyt tehdä. Vaikka kolme asiaa tuntuivat teoriassa todella pieneltä määrältä, päätin silti kokeilla systeemiä. Ja ihan rehellisesti sanottuna, tuo kolme asiaa on juuri passeli määrä yhdlle päivälle.

Viikonlopulle on tiedossa taas pientä retkentynkää ja uusia kohteita valloitettavaksi. Ilma ei ole ihan yhtä aurinkoinen ja keväinen kuin viime viikonloppuna, mutta mitä tästä voimmekaan päätellä? Ei luonnossakaan aina aurinko paista ja sekin on ihan okei. Mukavaa viikonloppua jokatapauksessa, auringolla tai ilman :).2 kommenttia:

 1. Juu, kyllä näin kevääällä värien nälkä on kova.
  On ihana katsella vaikkapa netistä kauniita värikkäitä kuvia ja imeä itseensä ne fiilikset.
  Ulpu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Keväisin huomaan selailevani paljon enemmän sisutusblogeja, kaivelevani kaapeista värikkäämpiä kippoja ja kuppeja sekä haaveilen hieman boheemimmasta sisutuksesta.

   Poista