11.3.2017

Kevään värikäs brunssihetki

Kun aamulla herää ennen herätyskelloa ja toteaa ulkona jo olevan hieman valoisaa, tietää, että on hyvä aika nousta. Ei väsytä enää. Kuinka ihanaa olisikaan herätä joka aamu juuri silloin, kun siltä tuntuu, ilman herätyskelloa. Heräisi, kun on nukkunut tarpeeksi. Valo tekee tässä varmasti myös oman työnsä. On paljon helpompi herätä, kun ulkona kajastaa jo valo. Kevät.


Lisääntynyt valon määrä ja keväinen fiilis tekevät myös sen, että kauppareissuilla mieli haluaa jotain värikästä. Ruokakaupassa tulee bongattua värikkäitä kasviksia ja hedelmiä, kotiin ei tee mieli tuoda vain valkoisia kukkia, vaatekaupassakin silmiin osuu harmaan ja mustan sijaan värikkäät vaatteet.

Valoisuus löysi tiensä myös eilen tyttöjen kanssa viettämälle brunssille. Mustavalkoinen pöytäliina sai siirtyä sivuun ja värit astua esiin; vihreä, sininen ja oranssi sulautuivat sopuisasti toisiinsa ja pöytään löysi tarjolle jos ja vaikka mitä herkkuja kaikissa mahdollisissa väreissä.

Aamulla sain idean Instagramia selaillessani värikkäästä tarjottimesta, jossa tarjolla oli mansikoita, mustikoita, suolakeksejä, viinirypäleitä, oliiveja ja erilaisia levitteitä. Hyvin yksinkertaista, kaunista ja maistuvaa.
Toiselle tarjottimelle kasattiin maissikakuista erilaisia suolaisia ja makeita tarjottavia. Maissikakkujen päälle levitettiin hummusta ja pilkottiin avokadoa suolalla ja mustapippurilla höystettynä ja kun tarjolla olleesta limesiivusta puristi vielä päälle muutaman tipan limemehua, tunsi herkuttelevansa kuin paremmassakin kahvilassa. Maissikakut taipuvat hyvin myös makeiden tarjottavien kanssa; maapähkinävoita alle ja omenasiivuja päälle ripauksella kanelia. Yksinkertaista ja hyvää.

Lisäksi halusin kokeilla, kuinka viime viikolla kaupasta bongaamani lakritsitaatelit valmistuisivat itsetehtyinä. Hieman varioiden kun laittaa puolikkaan taatelin (tuore) päälle maapähkinävoita ja ripottelee reilulla kädellä lakritsinjuurijauhetta, saa aikaseksi aika makean herkun. Vie ainakin makeannälän mennessään.

Anna puolestaan roudasi mukanaan mehustimen ja saimme maistaa takuutuoreita mehuja ja on muuten eroa kuin yöllä ja päivällä, ostatko mehusi valmiina kaupasta vai viitsiikö nähdä sen pienen vaivan, että puristaa sen itse. Aivan mielettömän hyvänmakuisia luomuksia ja sai ainakin allekirjoittaneen harkitsemaan hyvinkin vakavasti oman mehustimen hankintaa. Viivi puolestaan loihti mm. vähän kevyemmän raakakakun, jossa täytteenä ei ollut pähkinäpohjaista koostumusta, vaan omenoista ja mm. chiansiemenistä tehtyä täytettä. Kokonaisuus oli raikas ja todella hyvänmakuinen.

Näitä kuvia jään fiilistelemään ja odottelemaan seuraavaa brunssiamme. Jokohan silloin saamme kattaa ulos terassille?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti