14.2.2017

Ystävänpäivän pieni herkutteluhetki

Mistäpä sitä muusta tänään kirjoittaisi, kuin Ystävänpäivästä? Itse muistan ajan, kun Ystävänpäivä rantautui Suomeen ja hieman haparoiden ensimmäisinä vuosina mietin, että onko tässä nyt tarkoitus muistaa vain niitä tosi ystäviä vai onko tämä sellainen kaikille toivotettava "Hauskaa Ystävänpäivää"-juhla.

Muistan jopa paikan, jossa olen ensimmäistä Ystävänpäivää viettänyt. Aika on ollut joskus 1980-luvun puolivälin jälkeen, kun kävin vielä ala-asteen viimeisiä luokkia ja olin viettämässä viikonloppua seurakunnan leirillä. Siellä askarreltiin yhdessä kortteja toisillemme ja muistan vieläkin sen tunteen, kun sain muutamalta ystävältäni aivan tosi kauniisti kirjoitetun kortin.


Ystävänpäivää on vietty meillä hieman vaihtelevalla menestyksellä; joskus se on ollut vain päivä muiden joukossa ja joskus lapset ovat innoittaneet hieman suurempiinkin juhliin ruokailuineen ja herkutteluineen.

Tänä vuonna Ystävänpäivän juhlatunnelmaa uhkasi hieman laskea perheeseemme rantautunut flunssa, joka on kaatanut minut sekä mieheni sohvanpohjalle. Illalliset ja romanttiset kädestäpitelyt eivät jotenkaan istahtaneet tähän olotilaan, mutta onneksi ei ihan ilman herkutteluja jääty tänäkään Ystävänpäivänä.

Viime perjantaina saapunut Foodinin uusi raakasuklaan valmistuspaketti odotteli tätä päivää ja päiväkahveille pyöräyttelin meille muutamat suklaakonvehdit. Nyt täytyy antaa täysi kymppi tälle paketille, koska sieltä löytyivät valmis suklaamassa, kuivatut marjat JA suklaamuotit. Tämän helpommaksi ei suklaan valmistus voi olla ja paketti kokonaisuudessaan on milestäni mitä mainioin vieminen ystävälle. Muulloinkin, kuin näin Ystävänpäivänä.

Jopa tällaisessa puolikuntoisessa olotilassa kynnys alkaa valmistamaan suklaata oli naurettavan pieni. Suklaa vain sulamaan vesihauteeseen, helppoa. Kuivattuja marjoja oli sen verran iso pussillinen, että napsin niitä suklaan sulamista odotellessani aika reilulla kädellä ja siltikin niitä riitti vielä suklaiden kaveriksi ja tekemäni smoothien päälle.

Suklaiden jähmettymistä odotellessani keitin kahvit ja tekaisin smoothien, jonka päälle valutin vielä astian pohjalle jääneet suklaat. Ja jos puhutaan niistä arjen pienistä herkutteluhetkistä, niin tuo suklaa smoothien päällä todellakin oli sitä. Ja tietenkin ne tekemäni konvehdit.
 Mansikka-puolukkasmoothie
kourallinen mansikoita
kourallinen puolukoita
1 banaani
1 tl hunajaa
1-2 dl mantelimaitoa 

Sekoita kaikki aineet blenderissä keskenään niin pitkään, että seoksesta tulee kuohkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti