17.2.2017

Acrojoogakurssilla

Viime viikonloppuna oli paljon odottamani acrojoogakurssi, jonne vihdoin ja viimein pääsin osallistumaan. Osallistumistani ei pysäyttänyt edes jostain päälle vyörynyt lenssu, joka kieltämättä oli huonoa huumoria joltain tasolta. Flunssan vuoksi en tietenkään osallistunut harjoituksiin muuta kuin katsomalla ja kuuntelemalla ja arvatkaapa, onko nyt kova hinku päästä testaamaan kaikkia hienoja juttuja itsekin.

Kurssi alkoi pienellä introlla, jossa juteltiin siitä, mitä acrojooga oikein on ja mitä kurssilla tultaisiin käsittelemään. Sen jälkeen tehtiin muutamia valmistavia harjoituksia, eli lämmittelyitä , venytyksiä (varsinkin takareisille ja pohkeille), kyykkyjä ja pari-/ryhmätyöskentelyjä, jotka vahvistivat mm. luottamusta toiseen.


Itse mietin ennen kurssin alkua, kuinka paljon merkitystä on sillä, miten paljon luotan toiseen ihmiseen (siis siihen, jonka kanssa harjoitusta teen). Oma heittäytymiskykyni ei ole suurin vahvuuteni ja mietin, kuinka valmis olen nousemaan jonkun toisen jalkojen ja käsien varaan. Sivusta seuratessani muiden tekemistä, uskoisin, että vaikka toki luottamusta tarvitaan, tuo kokemus varmuutta puolin ja toisin. Ja kysehän on kuitenkin parityöskentelystä, eli myös itsellä on vaikutusmahdollisuus omalla kehonhallinnalla.

Kurssilla käsiteltiin kattavasti myös turvallisuutta. Treenatessa on hyvä jättää kaikki nopeat liikkeet pois ja sen lisäksi, että acrojoogaillessa työn tekee lentäjä ja lennättäjä, on vierellä hyvä olla aina varmistaja. Ja tietenkin harrastus aloitetaan alusta, jolloin harjoitellaan eri liikkeistä perusteet, ennenkuin lähdetään treenaamaan haastavampia liikkeitä.
 Front BirdAcrojoogakurssilla harjoittelimme ensin front birdin ja whalen, josta lähdettiin tekemään hieman haastavampia juttuja. Kurssin edetessä oli hauska seurata, kuinka porukan taidot kehittyivät ihan huikean nopeasti ja varmuus perusliikkeisiin kasvoi vauhdilla. Kurssin loppuvaiheessa kaikille oli jo perusliikkeet hallinnassa ja kyllähän tässä lajissa nälkä vain kasvaa syödessä.
 Whale

Straddle Throne

Onneksi harrastamista ei tarvitse jättää vain peruskurssiin, vaan joka lauantai klo 11-13 Kouvolan Astangajoogasalilla järjestetään acrojamit, jonne voi mennä heti peruskurssin käytyään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti