17.1.2017

Kuinka kivaa voi olla kiipeily!

Nyt tulee hehkutusta suoraan sydämestä. Kuinka siistiä on kiipeily!!Kiipeily on ollut things to do-listallani jo useamman vuoden, mutta olen hieman himmailut sen kokeilua, koska osasin jo aavistaa, että laji olisi sen verran koukuttava, että sitä pitäisi päästä tekemään useamminkin, kuin sen kerran.

Ja näinhän se meni. Vähän ex tempore sovittiin Katariinan kanssa, että hän voisi opastaa minua kiipeilyn perusteisiin. Kieltämättä jännitti koko loppupäivän ja mielessä pyöri, ettei nyt vain kävisi mitään ;)


Kiipeilykerho Kiilan tiloissa pääsin kokeilemaan sekä ilman valjaita ja köyttä tapahtuvaa kiipeilyä matalalla, eli boulderointia sekä köysikiipeilyä. Olin ihan varma, että pää ei kestäisi korkealle kiipeämistä, mutta rajoitteeksi tulikin oma hidas tahtini ja sitä myöten käsien sekä jalkojen väsyminen. Ja ehkä se pääkin olisi ottanut vastaan, jos olisin ihan oikeasti jaksanut kiivetä korkeammalle. Kotiin ajellessa mietin, että näinköhän pysyy edes lusikka kädessä seuraavana päivänä. Sen verran hapoilla olivat käsivarren lihakset.

Mutta kuinka koukuttavaa on seinällä miettiä, mistä ottaisi seuraavan otteen, mihin jalan laittaisi seuraavaksi, miten ihmeessä yletän tuohon seuraavaan murkulaan?

En tiedä tästä lajista vielä mitään muuta kuin sen, että aion kokeilla tätä ainakin toisen ja kolmannenkin kerran. Niin siistiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti