1.1.2017

Kiitos vuodelle 2016

Vuoden niputtaminen ennen uuden alkamista on mukavaa puuhaa. Selailen vanhoja blogipostauksia, muistan fiilikset niitä kirjoittaessa, ne asiat, joista kirjoitin ja ne, joita vain mietin kirjoittaessani. Tämä vuosi toi tullessaan muutoksia, joskaan ne eivät olleet äkillisiä tai arvaamattomia. Muutosten mukana aukeaa uusia polkuja ja jotkut niistä jopa vähän yllättäen. Ja oikeastaan se on ihan parasta.


Alkuvuosi 2016 lähti käyntiin erilaisten mietteiden ja suuntien funtsimisten kera ja erityisesti minulle jäi mieleen tammikuun loppupuolella kirjoittamani juttu "Aamukahvilla". Tämäkin vuosi todisti sen, että vetovoiman laki vain toimii ja positiivinen asenne kantaa. Kävin metsässä ulkoilemassa koiran ja ystävien kanssa, jotta sain hieman irtiottoa kiireiseen arkeen.

Maaliskuussa kävimme Annan kanssa Tallinassa pitkällä viikonlopulla ja koska samana viikonloppuna järjestettiin paikalliset joogamessut, niin sinne suuntasimme mekin. Testasimme Yogafunc-nimistä joogatuntia ja sen verran kovaa tunti kolahti, että olin saman tien varma siitä, että tätä haluan tehdä jatkossa enemmänkin. Ja sattumaa tai ei, oli kyseisen tunnin ensimmäinen koulutus Suomessa parin viikon päästä ja elokuusta eteenpäin olen tuntia vetänyt Kuntokeskus Ykkösellä.   

Huhtikuussa operoitiin polvi ja siitä toivuttuani kirmasin kesän hyppyrimäen portaita ja urheilukentälläkin ehdittiin treenailla. Polvileikkauksen myötä piti hetkeksi hiljentää tahtia ja se teki oikeastaan aika hyvää. Samalla tuli laitettua asioita tärkeysjärjestykseen ja hieman suunnitella tulevia kuukausia.

Toukokuussa vietettiin läksiäisiäni CrossFit-salilla, jonka jälkeen päätin, että otan kesän mahdollisimman rennosti, lomaillen, töitä tehden, mahdollisimman vähän suunnitellen, alkuvuoden kiireet poishuilaillen. 

Kesään kuului..  

 Annan valmistujaiset Kiteellä,

 juhannusretki Saimaalle,

 kotona ja puutarhassa hengailua,

 retki ystävän luokse Lohjalle,
 tyttöjen kanssa tehty superhauska retki Haapsaluun joogaleirille,

retki Repovedelle miehen ja koiran kanssa,

sekä lukematon määrä kaikkea muuta kivaa, ystävien tapaamista, ravintolapäivän, auringonlaskujen metsästämistä, metsäretkiä, ystävän mökillä illanviettoa ja mitähän vielä, mitä en tähän hätään muista.

Kesä tosiaan teki tehtävänsä ja sain levättyä kiireet ja stressit pois.

Syyskuussa pakattiin rinkat selkään ja lähdettiin Sinin kanssa ehkä koko vuoden odotetuimmalle reissulle Espanjaan. Compostela de Santiago ei jättänyt kylmäksi ja reissu kantaa pitkälle tulevaisuuteen vieläkin. Reissun ehkä suurimpia juttuja itse kävelyn, upeiden maisemien ja hauskan matkaseuran lisäksi oli pienet naksahtelut päänsisässä. Tämän reissun jälkeen aloitin luonto-ohjaajakoulutuksen, rakastuin metsään uudelleen ja totesin, että elämä on oikeasti aika yksinkertaista.
Ja tuo yksinkertaisuuden toteaminen avasi minulle henkisesti niin monia ovia, että enpä olisi uskonut. Elämä on helpottunut huomattavasti, kun asiat ottaa juuri sellaisina kuin ne on ja välillä vain unohtaa turhan vatvomisen.

Syksy ja alkutalvi ovat olleet oikeaa ulkoilun kulta-aikaa ja olen tehnyt koiran ja ysävien kanssa retkiä ties minne lähiseudun luontokohteisiin. Syksyllä hokasin myös sen, että vaikka joskus on mukava lähteä katsomaan kauemmas, mitä maailma pitää sisällään, on nämä ihan lähialueiden kohteet aivan yhtä hienoja.


Kaikenkaikkiaan vuosi 2016 oli oikein mukava, mutta jotenkin minulla on sellainen tunne, että tämä alkava vuosi tulee olemaan jotain mieletöntä. Olen valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti