8.8.2016

Saisiko olla raakaleivonnaisia?

Loman loppumisen huomaa vähintään siitä, kun aikaa onkin taas vähän rajallisemmin. Juttelin tänään äitini kanssa puhelimessa ja jos hän jaksaa päivitellä sitä, että milloinkohan se eläkeläisen tylsä arki alkaisi (hän on ollut eläkkeellä jo useamman vuoden), voin helposti kuvitella päivitteleväni samaa hänen ikäisenään. Jos lomallakaan ei ehdi tylsistyä, niin mitä se onkaan, kun siihen arkeen lisätään taas työt päälle. Ja uskon, että joskus sitten eläkkeelläkään ei pääse tylsyys iskemään. Sen verran olen näköjään tehokas keksimään itselleni projektia toisen perään. Töiden lisäksi tällä hetkellä aktiivisena pitää mm. sadonkorjuuaika puutarhassa ja muutamat aloitetut kodin remppaprojektit. Huh.

Kiirusta siis pitää. Mutta hyvin positiivista sellaista. Viime viikon loppupuoli leivottiin Annan kanssa Kouvolan Luontaistuotteelle raakakakkuja ja -suklaita, joita oltiin tarjoilemassa perjantaina paikan päällä. Mielestäni on jo ihan huippujuttu se, että voi tehdä työtä hyvän ystävän kanssa, työ on sellaista, jota ei oikein työksi edes miellä ja kun vielä perjantaina todettiin, että kakkujahan olisi saanut olla paljon enemmän, koska ne menivät kuin kuumille kiville, niin ei voi kuin hymyillä.Meillä oli tarjolla kolmea eri kakkumakua ja viittä eri raakasuklaamakua. Ja vaikka kakut loppuivatkin hieman kesken, niin mehän jatkettiin päivää vielä työpäivän jälkeenkin ja lauantaiaamuna vein tuoreet, uudet kakut myyntiin. Eli viime viikonlopusta eteenpäin Kouvolan Luontaistuotteelta voi käydä hakemassa vähän terveellisempiä herkkuja raakakakkupalojen muodossa omaan kahvipöytään tai viemisiksi.

Perjantaina oli mukava tavata laaja joukko raakakakuista ja -leivonnasta kiinnostuneita ihmisiä. Ja olikin ilo huomata, että ei se raakaleivonta olekaan ehkä enää niin outo juttu, kuin mitä vielä muutama vuosi sitten. Oli mukava kuunnella ihmisten omia kokemuksia ja erilaisia reseptejä raakaleivonnasta ja huomata aitoa mielenkiintoa näitä vähän terveellisempiä leivonnaisia kohtaan.

Jos tosiaan vielä muutama vuosi sitten tuntui, että tätä raakaleivontaa sai harrastella vähän omassa yksinäisessä piirissään, alkaa se onneksi pikkuhiljaa saamaan jalansijaa täällä meidänkin periferiassa. Hieman kadehtien katselen esimerkiksi Helsingin tarjontaa, jossa raakaruokaa ja -leivonnaisia saa jo vaikka kuinka monesta paikasta ja uusia, ihanan näköisiä kahviloita on viime aikoina avattu useampikin.

Mutta kaikkinensa, meillä oli ihan mahtava päivä, josta iso kiitos kuuluu kaikille niille ihanille asiakkaille, jotka kävivät kakkujamme maistelemassa tai hakemassa mukaan sekä Kouvolan Luontaistuotteelle. Näitä päiviä lisää, kiitos :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti