26.8.2016

Kasvislisuke

Viime viikolla ennen reissuun lähtöä ajelin ystäväni luo yöksi Helsinkiin, jotta aamun herätys ei olisi niin brutaali, eikä tarvitsisi ajella nin paljon yhden päivän aikana. Ystävä olikin yllättänyt minut tekemällä lehtikaalilettuja, jotka hän oli tehnyt täältä löytyvällä ohjeella. Samaa ohjetta aion ihan varmasti hyödyntää jatkossakin ja kokeilla, kuinka se taipuu eri vihannesten kanssa. Koostumus letuissa oli mitä mainion. Jatkoon.

Lettujen seuralaisina oli mm. salsaa, puolukkahilloa ja pestokastiketta. Tuosta salsasta inspiroituneena tein eiliselle torstailounaalle vähän sellaisen kaapista löytyy lisukkeen ja olen ihan satavarma, että tuo tekemäni lisuke sopisi myös näiden lettujen kanssa. Eilen sitä nautittiin erilaisten kasvisten kanssa. 


Kasvislisuke letuille, kasviksille...
7-10 kirsikkatomaattia
kourallinen basilikaa
kourallinen persiljaa
2-3 rkl silputtua sipulia
½ paprika
½ dl herneitä
n. 5 cm pätkä kurkkua
3-5 kukkakaalin "kukkaa"
2 rkl sitruunamehua
3 rkl ruokaäljyä (avokado, oliivi tmv.)
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl suolaa

Sekoita sitruunamehu, omenaviinietikka, öljy ja suola keskenään. Laita muut raaka-aineet monitoimikoneeseen ja pyöräytä kevyesti niin, että aineet eivät mene ihan tasaiseksi massaksi. Lisää sitruunamehu-etikka-öljy-suolaseos monitoimikoneeseen ja pyöräytä kevyesti. 

Tämä ohje syntyi (taas) kaapista löytyy-henkeen, jonka vuoksi ainekset ovat hyvin noin-arvoja. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan erilaisia variaatioita erilaisin raaka-ainein. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti