4.5.2015

Retriitin päätösjakso

Kerran vielä palataan Espanjaan (ainakin).

Lauantaina joogailtiin vielä aamuharjoitus, syötiin aamupala ja sitten olikin jo hyvä aika alkaa pakkailemaan tavaroita ja raahautumaan bussille. Vaikka toisaaltaan oli jo kiva ajatus lähteä kotiin, oli lähteminen silti hieman haikeaa. Paikka oli vain niin mieletön. En panisi pahakseni, jos joku päivä saisin tietää, että joku olisi halunnut jättää minulle perinnöksi tällaisen paikan. Saattaisin huolia ;)

Reissulta tarttui myös kodin ja pihan laittoon muutamia ideoita, joita jossain vaiheessa toteuttelen. Tuo rosoisuus ja kivestä rakentaminen viehättää minua jostain syystä.

No mutta, heipat oli kuitenkin sanottava ja hypättävä bussiin, joka vei meidät Gironaan. Sieltä hypättiin junaan ja matkattiin vielä kerran kohti Barcelonaa, jossa meillä oli päivä aikaa hengailla. Matkalaukut sai onneksi jätettyä rautatieaseman säilytykseen, ettei niitä tarvinnut koko päivää raahata mukana.

Ensimmäisenä suunnattiin syömään ja etsittiin käsiimme Grill Room, koska yksi meistä oli käynyt siellä aiemminkin, ja kehui kovasti ruokaa. Eikä suotta. Ruoka nimittäin oli hy-vää. Ja halpaa, ainakin Suomen hintatasoon tottuneelle. Suosittelen ehdottomasti käymään, jos olet Barcelonaan menossa. Ravintola sijaitsee ihan kivenheiton päässä Ramblasista, eli pääkadusta.

Aikaa ravintolassa syöden, juoden ja höpötellen saatiin kulumaan oikein kivasti ja hetki jäi vielä aikaa hengailla kaupungillakin.
Lento lähti illalla vasta 22.45, joten lentokentälläkin ehdittiin kuluttaa hetki aikaa. Olin jotenkin laskenut sen varaan, että saisin nukuttua lentokoneessa sen verran, että kotiinajelu ei tuottaisi äärimmäistä tuskaa. Loppupeleissä kotimatka meni kuitenkin yllättävän kevyesti suhteessa siihen, että nukkuminen oli kuitenkin sarja erinäisiä pieniä torkahteluita.

Mutta aika kaunis auringonnousu saatiin vähän ennen Kouvolaan saapumista. Oli kieltämättä aika epätodellinen olo saapua kotiin aamulla 5.30 ja saada vastaan intopinkeänä hyppivä koira ja unenpöpperöinen lapsi, kun itse ei ollut vielä päässyt edes yöunille. Neljän tunnin yöunilla mentiin sitten sunnuntai. Hieman tokkurassa, mutta onnellinen siitä, että olin päässyt kotiin rakkaideni luo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti