1.4.2015

Joogaa vai jotain sinne päin?Viime aikoina en ole ehtinyt/päässyt joogailemaan sinne ainoaan oikeaan joogapaikkaan, eli joogasalillemme. Olen yrittänyt joogailla kotona, mutta en ole vielä löytänyt paikkaa, jossa saisin sen saman fiiliksen kuin salilla, jossa ei ole muita häiriötekijöitä, kuten koiria, pölypalloja, tavaroita väärillä paikoilla.

Ja tuolla meidän CF-salilla taas kaikki muut treenit houkuttelevat enemmän, mutta ehkä roudaan sen maton sinnekin ja joogailen koko harjoituksen läpi. Viime aikoina olen sitten ratkaissut tämän harjoituksenpuutteen keskittymällä tiettyihin liikkeisiin. Osa asanoista vaatii myös voimaa ja olen huomannut, että omat voimat ovat luonnollisestikin paremmat, kun liikkeitä treenailee ihan omina juttuinaan, eikä harjoituksen yhteydessä, kun voimat alkavat olla loppusuoralla jo aika finaalissa.
Vaikka mikään rautakanki en itse ole, niin pienellä kateudella katselen esimerkiksi instagramista löytyviä profiileja ja ihmisiä niiden takana, jotka menevät aivan heittämällä vaikka solmuun. Monia noista liikkeistä olen yrittänyt kikkailla itsekin ja on aika hauska huomata, miten osa näyttää paljon vaikeammilta, kuin ne itseasiassa onkaan ja osa taas... no hohhoijaaa, ehkä ensi elämässä.
Lisäksi on ollut mielenkiintoista huomata, miten hallitulla keskivartalon tuella monet liikkeet kolahtelevat kohdilleen ja treenaamalla avustavia liikkeitä monet muutkin liikkeet helpottuvat. Vaikka olenkin harmitellut sitä, että en ole tehnyt omaa harjoitustani joogassa kokonaisuudessaan muutamaan viikkoon, olen kuitenkin jotain tehnyt.

Luin tässä joku aika sitten jonkun viisaan lausahduksen siitä, että pitäisi laittaa ylös kaikki sellaiset asiat, joita oikeasti haluaa elämässä tehdä ja lähteä kulkemaan niitä kohti; muokata omia aikatauluja tai tehdä muita muutoksia, jotta tuo onnistuisi. Itse nyökyttelin tässä kohtaa, että joo joo, juuri näin olenkin tehnyt ja ne ovat olleet aika isojakin juttuja, mutta entäs sitten nämä pienet. Olisiko se niin vaikeaa raivata yksi tunti sieltä täältä joogaharjoitukselle, kun sen missaaminen tällä hetkellä kuitenkin harmittaa niin paljon? Enpä usko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti