5.4.2014

Sitä sun tätä viikon varrelta

Hiljaista on pidellyt taas täällä blogin puolella, kun päivät ovat venyneet iltavilakoille ja olen kuitenkin yrittänyt pitää kiinni siitä, että yöunista ei tulisi nipistettyä liikaa. Tosin tänä aamuna totesin 12 tunnin yöunien jälkeen, että ehkä ne illat viikolla kuitenkin venyivät liian pitkiksi. No mutta, tänään on ollut ihana mitääntekemätön päivä ja täällä mä hiihtelen vieläkin palautumisasussa (pyjamassa) ja tukka pystyssä. Ja villi veikkaus on, että pidän tämän lookin huomisaamuun asti.

Tässä mä odotan, että mentäis oikeesti nukkumaan.
 
Muutama jumppakin on viikon aikana tullut vedettyä, kun omien lisäksi tuli muutama tuuraus. Pieni kömmähdys tosin sattui juuri sopivasti aprillipäiväksi tuohon alla olevaan ilmoitukseen ja minut tuntevat tietävät, että ihan kaikkeen mäkään en taivu ;)
 Terhi + zumba = kamoon, ei tuu koskaan toteutumaan :D

Huhtikuun kunniaksi aloittelin pienen kiristelyn, kun kroppa ottaa taas hyvin vastaan treeniä/ravintoa ja palautuukin ihan suht normisti. Omat "ylimääräiset" kilot kerääntyivät viime syksyn ja talven aikana, kun kroppa oli aika jumissa, eikä ottanut vastaan mitään, paitsi kiloja. Mitään kuivan kesän oravaa minusta ei varmasti tule, mutta pieni spurtti siihen omaan hyvään painoon/olotilaan tekee nyt ihan hyvää pääkopalle.

Itselleni puhtaassa ruokavaliossa pysymisen suurin ongelma on ennakoinnin puuttuminen. Jos en ole tehnyt ruokia illalla valmiiksi, tuppaa seuraavan päivän ruokailut menemään vähän sinnepäin. Nyt päätin, että teen ja laitan rasioihin jo valmiiksi seuraavan viikon pääruuat, jotta ei tarvitse arpoa, mitä tänään söisi. Alkuviikon ruuat säilyvät jääkaapissa ja loppuviikon pöperöt menivät näppärästi pakkaseen. Toki tuo vaatii tovin keittiössä askartelua sunnuntaisin, mutta helpottaa sitten taas viikolla, kun ei tarvitse iltavilakoilla alkaa seuraavan päivien ruokia vääntämään.
Torstailounaskin meni melkein puhtain paperein.

Koira tosin joutui tyytymään pariin otteeseen eineksiin (maksalaatikko) ja raejuustoon = koiran onnenpäivä


Mä joskus aiemmin kirjoittelin, kun olen jäänyt koukkuun e-kirjoihin. No niin mä olen jäänyt vähän noihin e-lehtiinkin. Niitä voi selailla aina pienissä väleissä ihan missä vaan, eikä tarvitse roudailla isoa lehteä mukanaan. Mun puhelimen lehtikioskista löytyy mm. Simple Things, Vegetarian Living, Simply Crochet ja The Knitter, joita ostan, kun lehti on kiinnostava. Harrastaako kukaan muu näitä e-lehtiä ja jos, niin mitä? Jos mä saisin vaikka jotain hyviä vinkkejä :)

Seuraavaksi käsityöprojektiksi suunnittelin tällaista, tosin vähän isompana, eli itselle. Ohje ja kuva on Simply Crochet e-lehdestä.

Joku aika sitten kävin pihalta nappaamassa yhden lamoavan oksan koristemantelista ja kaikessa yksinkertaisuudessaan aika nätisti kukkii tuo oksa.

Eilisellä kauppareissulla mukaan tarttui tällainen kivoilla kuvilla täytetty näpertele itse-lehti. No, totuus taitaa olla se, että juuri nyt mulla ei ole aikaa kaiken kivan näpertelyyn, mutta ainahan on mukava lukea tällaisia lehtiä ja kieltämättä tuo lehti oli täynnä kaikkia hauskoja pikkujuttuja, joita näpertelisin helposti itsekin.
 


Että sellaista sälää viikon varrelta.

2 kommenttia:

  1. Hahah Terhin zumbaan mie ainakin tulisin ihan innolla! :D harmi ettei sitä taida koskaan tulla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei koskaan pidä sanoa ei koskaan, mutta silti veikkaan, että tuskin koskaan tullaan kokemaan tällaista spektaakkelia ;)

      Poista