11.4.2014

Omia treenejä


Alkuviikosta uskaltauduin treenaamaan olkapäitä. Hieman vaati pääkopalta malttia ottaa treenipainoiksi 1 ja 2 kg painot ja hitaasti niivittäen treenata hiiiiiitaita sarjoja heikomman olkapään mukaan. Mutta mikä parasta, olkapää hieman kipuili treenatessa, mutta ei enää sen jälkeen. Hermotuksen hakeminen oli vielä vähän hakusessa ja oikea käsi meinasi turhautua, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Pääasia on, että vaikka voimatasot eivät ole molemmissa olkapäissä vielä yhtenäiset, ei se enää kuitenkaan ole rikki. Jee sille!
 
Hauis ja ojentajakin saivat kyytiä. Itse tykkään treenata 1-2 lihasryhmää kerrallaan ja vaikka aina ei koko repertuaaria tulekaan viikossa vietyä läpi, tykkään silti enemmän tehdä antaumuksella yhden (tai sen kaksi) lihasryhmän kunnolla läpi, kuin tehdä pari liikettä sille ja tälle ja tuolle lihakselle. Itsestäni tuntuu, että saan treenistä vain niin paljon enemmän irti panostamalla yhteen asiaan kerrallaan.  
Oma salitreenaaminen menee kuitenkin niin jumpanvetojen ehdoilla, että en jaksa pingottaa hermoja ja pakottaa itseäni treenaamaan salilla joka viikko aina saman määrän. Tässä olen sentään oppinut kuuntelemaan omaa kroppaani. Edistystä.
 
Eilen illalla olin aika vakuuttunut, että tämä päivä menisi aivan levon puolelle, mutta aamulla totesin, että ei tuo kroppa nyt niin romu olekaan ja nappasin autoa huoltoon viedessäni koiran mukaan ja jarrupalojen vaihdon aikana käytiin läheisellä pururadalla juoksemassa mäkivetoja. Omille nivelille kova maa/asfaltti/lattia ei ole oikein omiaan, mutta tuo metsämaasto/pururata ei tunnu pahalta lainkaan. Mäkeä tuli vedeltyä ylös alas sen reilun kymmenen kertaa ja hyvät hiet irtosi heti aamutuimaan.
 


4 kommenttia:

 1. Voihan mäkiveto ja mun pitäs uskaltautui sinne portaisiin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vaan, ensin kävellen ja sitten juosten. Aloita rauhallisesti, ettei pohkeet ota liian kovaa osumaa. Tai jos omistat rollaattorin, niin sit ei mitään ;)

   Poista
  2. Kuulehan Terhi,luuletko että oikein juosta jaksaisin ja vielä näillä pökkelöpohkeilla:-)
   P.s en omista rollaa (vielä)

   Poista