25.4.2014

Nova hyppykurssin 3. koulutuspäivä

 
Tänään ei käsitelty enää teoriaa, vaan vietiin opitut asiat jo enemmän käytännön tasolle. Koko hyppytapahtuma pistettiin osiin ja käytiin pala palalta läpi. Olin viettänyt tänään vapaapäivää lueskellen Oppilaan Opasta ja täytyy kyllä sanoa, että paljon fiksumpi olisin ollut, jos olisin tutustunut materiaaliin jo ennen kurssia. Jälkiviisautta omalla kohdallani, mutta ihan vaan vinkkinä muille :)

No mutta, tänään siis käytiin läpi varavarjotoimenpiteet ja pienen alkuhapuilun jälkeen se luonnistui jo ihan mallikkaasti. Lisäksi käytiin läpi kentällä pyörien laskeutumiskuvio, loppuveto ja maahantulo. Maahantulossa harjoiteltiin kaatumista; ensin kaaduttiin seisovasta asennosta ja lopuksi hypättiin jo penkin päältä.
 

 Hienosti on siinä loppuveto tehty ja maa kutsuu
 Toivottavasti huomenna naurattaa yhtä paljon samassa tilanteessa ;)
 
Kun oltiin kouluttajamme Arin mielestä tarpeeksi vakuuttavasti kaatuiltu ja haahuiltu ympäri kenttää (eikunanteeksi tehty laskeutumiskuvioita, loppuvetoja ja maahtuloja...), siirryttiin supersiistiin hyppysimulaattoriin ja harjoiteltiin koneesta uloshyppyä ja siihen kuuluvia toimia. Tätäkin kerrattiin moneen otteeseen, kuten tarkkailukehän toimia sekä varjon avausta.
 "Tarkistus ulos"
 
 
 Jaaaa hyppy... TAIVUTA! Huomaa superseksikkään haalariasun tarkkaan harkitut yksityiskohdat, kuten tuuletusaukko juuri oikeassa paikassa.
 
Onnentyttö
 
Ja käytiinhän me katsastamassa huominen menopelikin. Ihan napakan näköinen vekotinhan tuo on. Lisäksi käytiin koneen sisällä katsomassa, missä siellä sitten oikein istutaan ja tehtiin vielä kerran uloshyppyrutiinit.
 

 
"Siipi"


En tajuu
 
 
Illalla saatiin vielä huomisen varjot selkään testattaviksi ja katsottiin säädöt läpi. Lisäksi avattiin yksi päävarjo kokonaan auki, jotta nähtiin ihan livenä, mitä tuo reppu oli oikein syönyt. Avattu varjo oli minun tuleva hyppyvarjoni ja nyt tiedän leijailevani alas kelta-mustalla kimalaisteemalla.
 
Alla olevassa kuvassa demonstroidaan sliderin paikkaa.
Varjon pakkaaminen on myös oma hommansa. Kurssikummimme Teemu pisti näppärästi avatun varjoni takaisin pakettiin. Tällä on hyvä hypätä huomenna. Jänskättääkö? No JOOO!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti