24.7.2018

Uusi harrastus

Olenhan minä siitä kuullut ja monet tuttunikin tätä harrastavat, mutta jostain syystä en vain ole tullut perehtyneeksi ko. lajiin. Muutama viikko sitten lapsuudenystäväni ollessa meillä kylässä lastensa kanssa kävimme iltakävelyllä ja katselin vähän sivusta, kun hän aivan innosta puhkuen kaiveli puhelimensa esiin ja kertoi minulle geokätköilyn hienoudesta. No siinä minäkin sitten iltavilakoilla rämmin hetken bussipysäkin takaisessa metsässä kurkkimassa puihin ja puskiin, jos sieltä löytyisi jonkinnäköinen kätkö. Ja löytyihän sieltä.


Seuraavana aamuna kävimme lenkkipolulla aamukävelyllä ja matkalta löytyi useampikin kätkö. Viimeistään tässä vaiheessa omatkin lamput syttyivät ja mietin, kuinka kätevää olisi näitä kätköjä etsiä vaikka juoksulenkin lomassa. Tai kun veimme lapset Tykkimäkeen ja itse lähdimme kävelemään metsään kätköjen perään. Kuinka oivaa ajankulua, kun huvipuistoilu ei kuitenkaan varsinaisesti ole se minun juttuni.

Koukutus oli tämän viikonlopun jälkeen valmis ja latasin puhelimelleni sovelluksen, jossa näkyy kaikkien kätköjen sijaintipaikat. Osa kätköistä on helpostikin löydettävissä, mutta osaan olen jo ehtinyt vetää vesiperän. Hieman kilpailuhenkisenä ihmisenä tämä on ollut kieltämättä vähän kova paikka (hahhah). Lisäksi arvostan todella luovia vihjeitä ja piilopaikkoja. Monet ovat olleet hyvinkin kekseliäitä.

Toistaiseksi olen saanut tästä harrastuksesta vasta pintaraapaisun, mutta henkisesti olen jo syvällä. Ei ole sellaista paikkaa, jossa en edes hetkeksi kaivelisi puhelinta ja avaisi geocaching-sovellusta. Ihan vain tarkistaakseni, josko lähistöllä olisi noudettavissa oleva kätkö.


2 kommenttia:

  1. Kuulin geokätköilystä sattumalta vasta pari viikkoa sitten, ja hotsittaisi kyllä kokeilla. Hauska idea! :) Ilmeisesti voi harrastaa lähes missä päin Suomea tahansa. Niin, ja siis mitä ihmettä noissa kätköissä on "sisällä"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse koukutuin heti kertalaakista. Geokätköilyä voi harrastaa ympäri maailman, missä kätköjä vain on. Itse olen pitänyt tämän hyvin keep it simple-versiona ja ladannut puhelimeen sovelluksen, johon merkitsen käymäni kätköt. Kätköissä on aina pieni vihkonen, jonne voi merkitä oman käyttäjänimensä. Itse pääsin hyvän alkuun lukemalla sivustoa https://geokätköt.fi/

      Poista