2.7.2018

Ajatustenjuoksua (kirjaimellisesti)

Minulla on nykyään juostessa tapana musiikin sijaan kuunnella podcasteja (aivan laidasta laitaan). Välillä tulen kuunnelleeksi koko podcastin ja välillä huomaan, että aihe ei olekaan niin kiinnostava ja löydän itseni ajattelemasta aivan jotain muuta, kuin sitä mitä kuuntelen. Tai parhaimillaan saan podcastista ajattelemisen aihetta.Viime aikoina olen miettinyt juostessa monenlaisia asioita. Kelat tuntuvat vapautuvan juoksun edetessä ja monet hieman yhdeksi tai kahdeksi lauseeksi jääneet ajatukset saavat syvyyttä juostessa.

Ensimmäinen ajatus on ollut juokseminen itse. Olen ymmärtänyt, että juokseminen sopii minulle täydellisesti ja toivon niin paljon sitä päivää, jolloin voin kutsua itseäni juoksijaksi. Mutta se päivä ei ole vielä tänään. Toistaiseksi niin moni muu asia tuntuu ajavan edelle ja juoksulenkille lähteminen ei ole aina helppoa. Mutta uskon, että pikkuhiljaa, jos vain todella tahdon tätä, kaikki asiat vain loksahtelevat paikoilleen. Myös juoksun osalta.

Toinen ajatus on liittynyt siihen, miten asiat koemme ja kuinka helposti heijastamme niitä omaan tapaamme toimia. Huomaan ainakin itse heijastavani lähes kaikkea oman "oikeani", olettamusteni tai "kuinka itse toimisin"-ajatusten kautta. uskoisin tämän ovat yksi perimmäisiä syitä siihen, miksi ihmiset loukkaantuvat toisten sanomisista, ilman, että vastapuoli olisi halunnut tarkoituksella olla ilkeä. Sanonta, että toisten sanomiset kertovat enemmän heistä itsestään, pitää mielestäni täydellisesti paikkaansa. Niin hyvässä kuin pahassa.


Kolmas ajatus on se, kuinka yksinkertaista kaikki onkaan. Kuinka vähällä pärjäisimme, jos antaisimme sille mahdollisuuden. Kuinka vähemmän kuluttamalla olisimme paljon onnellisempia, eikä painetta rahasta olisi samalla tavalla. Valitsemalla joka ikisellä kulutuskerralla kestävän vaihtoehdon (niin päivittäistavaroissa, kuin muissakin hankinnoissa), olisi se askel parempaan.

Neljäs keloja pyörittävä asia on ollut asioiden järjestyminen. Kuinka kaikki asiat vain järjestyvät tavalla tai toisella. Yleensä sillä "toisella", koska en varmaan ole koskaan kuullut kenenkään sanovat, että hitsi kun asiat menevät aina juuri niinkuin olen suunnitellut. Eivät todellakaan, mutta jostain syystä asiat aina kuitenkin tuppaavat järjestymään.


Nämä mietteet ovat olleet jonkinlaisia aasinsiltoja hieman toisista aiheista, jotka olen mielessäni pyöräyttänyt tällaisiksi. Näistä aiheista kun vielä saisi podcastit kuunneltavaksi, niin ei tarvitsisi omia nystyröitään kuluttaa niin kuumiksi ;).

Kuvat: Katariina Tirkkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti