22.5.2018

Aamu- vai iltatreenaaja?

Sunnuntaina juoksukuplassani suunnittelin jo itselleni juoksuohjelmaa ja sitä tukevaa syömistä. Sellaista juuri minulle sopivaa ohjelmaa, jota ei tehdä hikipanta liian kireällä, mutta joka tukisi kuitenkin lisäntyvää kulutusta ja saisi sykkeitä hieman alemmas. Samalla kirjasin treenejä kalenteriin ja vähän manailin, kun aamuisin en ehdi ihan niin paljon treenaamaan, kuin haluaisin. Koska olenhan aamutreenaaja.


Omalle kropalle treenit aamuisin ovat niitä parhaita ja siitä jää koko päiväksi hyvä olo. Iltaisin töiden jälkeen olen jo vähän väsynyt ja motivaatio lähteä vielä treenaamaan on hiukan tiukemmassa. Tällaisia ajatuksia pyörittelin mielessäni, kun eilen myöhään illalla vedin treenivermeitä päälle ja lähdin juoksemaan tuon läheisen pururadan läpi. Pieni, reippaasti alle tunnin lenkki ihan vain kokeillakseni, onko kroppa jo palautunut.

Ilta oli ihanan vilakka, kun aurinko oli alkanut jo taittua laskusuuntaan, juoksu kulki ja mieli alkoi rauhoittua hieman sekavan päivän jäljiltä. Samalla tuli mietittyä, mikä on saanut minut uskomaan, että vain aamuisin on hyvä treenata? En kiellä, ettenkö olisi edelleen sitä mieltä, mutta tästä ajatusmallista on pikkuhiljaa kehittynyt minulle jopa ns. ainoa totuus ja olen ihan oikeasti käyttänyt sitä syynä olla treenamatta, jos en ole ehtinyt/pystynyt tekemään sitä aamuisin.

Siinä samalla päätin aloittaa oman mielen tonkimisen muistakin vastaavista ajatusmalleista. Mielestäni on siis täysin okei valita itselleen parhaat jutut, mutta olisiko pienen kaivelun paikka, jos ne alkavat rajoittaa oma tekemistään. Rajoittavat asiat eivät tue ihmisen henkistä vapautta kovinkaan paljon. On ihanaa, jos on mahdollisuus valita, mutta rajoittavaksi tekijäksi sen ei tulisi muodostua.

Omista uskomuksista ja asenteista päästäminen on vapauttavaa ja vaikka se veisikin hetkeksi sinne epämukavuusalueelle, on se varmasti sen arvoista. Itsekin aion suosia jatkossa aamutreenjä aina kun mahdollista, mutta päätin, että yksikään treeni ei jää tekemättä, koska aika tai paikka olisi ns. väärä. Vääräähän on vain oma asenteeni ja ajattelutapani.

2 kommenttia:

 1. Tuota on kyllä hyvä pohtia omallakin kohdalla. Aamuisin tuntuu, ettei jaksa fyysisesti yhtä hyvin kun illalla, mutta illalla motivaatio on kadoksissa pitkän päivän jälkeen. Mistä löytyisi juuri se itselleen sopivin vaihtoehto?

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei se menee juurikin näin. Välillä täytyy lähteä vähän sellaisella henkisellä niskapers-otteella liikkeelle, mutta sekin kannattaa. Ihanaa viikonloppua!

   Poista