12.4.2018

Säärystinrakkautta

Muistatteko 80-luvulta sen säärystinbuumin? Aerobictunneille ei ollut menemistä ilman säärystimiä ja neonvärejä. Ei sillä ollut niin väliä, vaikka säärystimien hautoessa lämpöä jumppatunnin aikana pohkeet tuntuivat sulavan.

Kasari onneksi tuli ja meni, mutta omaan vaatekaappiin säärystimet ovat tuntuvan jääneen. Eivät ehkä niissä neonväreissä eikä jumppatuntien vakiokalustona, mutta aivan ehdottomat ne ovat talvisin lämmittämään sääriä ja pohkeita ulkoillessa.

Meillä nuorempi neiti halusi säärystimiä ja sellaiset sitten oli tehtävä. Sen verran mukavaksi koin ohjeen, että näitä on nyt sitten tullut useampia pareja.

Lankana olen käyttänyt mm. Novitan Kajoa pois omista varastoistani pois kuljeksimasta. Lisäksi olen tehnyt muutamat parit Novitan Rullasta. Puikkokoko on ollut 6 mm ja silmukoiden lukumäärä 44. Säärystimen alareunaan olen neulonut 2 o 2 n joustinta 2-3 cm, jonka jälkeen neuloin alla olevan kuvion mukaisen mallineuleen ja jatkoin loput 26 silmukkaa oikein. Mallineuletta toistin niin monta kerrosta, että sain haluamani pituisen säärystimen, jonka jälkeen neuloin lopuksi 2-3 cm 2 o 2 n. 100 g kerä riitti molempiin säärystimiin.


= oikea silmukka
= nurja silmukka 

= siirrä 4 silmukkaa apupuikolle työn eteen, neulo 4 silmukkaa oikein, neulo apupuikon 4 silmukkaa oikein
= siirrä 4 silmukkaa apupuikolle työn taakse, neulo 4 silmukkaa oikein, neulo apupuikon 4 silmukkaa oikein 
Mallineule alunperin TÄSTÄ ohjeesta.
Ja mainittakoon vielä, että säärystinmallina toimi ystäväni Päivi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti