6.2.2018

"Salaiset" luontokohteet

Erilaiset lähiluontokohteet ovat nousseet viime aikoina suosikeikseni. Siinä missä kotona ollessani tykkään käydä ihan lähimetsässä Niivermäellä tai ajella hetken vähän isompiin metsiin Repovedelle, tykkään vanhempieni luona käydessäni piipahtaa heitä lähellä olevassa luontokohteessa Hämmäauteensuolla. Tälle luontopolulle on heidän luotaan vain viitisen kilometriä. Suolla pystyy käymään talvellakin, vaikka kieltämättä kesäaikana maisema antaa huomattavasti enemmän.


Näihin lähiretkikohteisiin pitäisi käydä tutustumassa enemmänkin. Tällaisiin muutaman kilometrin mittaisiin luontopolkuihin, joista ei edes etsimällä tunnu tietoa aina löytyvän helposti. Olen yrittänyt googletella eri kaupunkien luontopolkuja ja varsinkin sitä tietoa, missä ne sijaitsevat, minne voi jättää auton jne., mutta tieto tuntuu yleensä olevan paremmin puskaradion kautta kulkevaa ja tiedossa niillä, joiden lähellä kohteet ovat.
Ja olisi ihana kuulla, mikä on sinun lähiluontokohteesi? Ehkä saan taas uusia vinkkejä retkeilyyn.2 kommenttia:

  1. Samoilla linjoilla ollaan lähiluontokohteista! Rakastan kyllä myös isoja kansallispuistoja ja pohjoisen erämaa-alueita, mutta pieniin päiväretkiin nämä lähikohteet ovat just parhaita. <3 Omat suosikkini ovat luonnollisesti ne kävelymatkan päässä meiltä sijaitsevat paikat, Pomponrahkan soidensuojelualue ja Runosmäen-Impivaaran-Nättinummen alueen mestät (niissä ei tosin ole opasteita tai muutakaan, vain risteileviä polkuverkostoja ja tietysti urheilukeskuksen isoja ulkoilureittejä), joten jos käyt Turussa, siinä ainakin pari vinkkiä. Käyn myös usein Ruissalossa (erityisesti Marjaniemen, Kuuvan ja Saaronniemen/Kolkan poluilla) ja Kuusistossa (Pappilanmäen metsässä) samaan tapaan pikkuretkillä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei iso kiitos näistä! Juuri tällaisia pikkukohteita "metsästelen", joissa voi käydä piipahtamassa, jos niillä suunnilla on. Itsekin tykkään kansallispuistoista ja muista suuremmista luontokohteista myös, mutta nämä pienet polut ja lähikohteet ovat vaan niin parhaita. Kaikessa yksinkertaisuudessaan.

      Poista