17.11.2017

Päivällinen maisemalla


Reissun viimeinen päivä vietettiin Kolin lähialueita kierrellen. Kävimme ihastelemassa maisemia Ukko-Kolilla ja Pirunkirkolla. Meidän onneksemme kahtena edellisenä päivänä olleet sateet ja sumuisuus väistyivät ja aurinko paistoi koko päivän. Maisemia on huomattavasti mukavampi katsella aurinkoisella ilmalla, kun näkeekin jotain.

Ukko-Kolin laella maisemia ihaillessa sitä jotenkin tuntee itsensä aika pieneksi. Yhdeksi pieneksi osaksi tätä koko valtavaa maapalloa. Siinä, missä oma elämäni on minulle luonnollisesti iso juttu, on se tätä koko kokonaisuutta katsellessa aika häviävän pientä.

Näissä maisemissa valmistimme vielä retken viimeisen päivällisen. Ei sillä, etteikö Kolin ravintolan pitsakin olisi houkutellut, mutta koska meillä oli jo eväät valmiiksi ostettuina, istuimme kalliolle ja kaivelimme repusta kaasukeittimen ja valmistimme siinä kauniita maisemia katsellessamme itsellemme simppelin päivällisen.

Tämän retkeilyn lisääntymisen myötä huomaan monien muidenkin juttujen muuttuneen pääni sisällä. En voi sanoa tehneeni tietoisia valintoja, mutta siinä missä aiemmin ehdottomana ykkösvaihtoehtona olisi ollut ravintola, ei tällainen ulkoilmapäivällinen maisemalla ollut ollenkaan huono vaihtoehto. Ruoka itsessään ei ollut varmaankaan sen terveellisempää tai monipuolisempaa ja ruuankin joutui valmistamaan itse. Silti vaihtoehtona se, että lähteekö ulos vai ulosulos syömään, alkaa vaaka kallistua helpommin sinne ulosulos-versioon.

Tai vaihtoehtoisesti vaikka kahvilla käynti. Istunko mieluummin laiturinnokassa kuksassa tuoreet nokipannukahvit vai menenkö kahvilaan nauttimaan cappuccinon? Puolensa molemmilla, mutta ainakin kauniilla ilmalla tuo ulkoilmaversio veisi kyllä voiton.


4 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Mielestäni tuo on myös hauska huomio, että juoko sen kahvinsa juurikin jonkin maiseman ääressä vai kuppilassa. Meinaa olen kanssasi samaa mieltä siitä, että laiturinnokka voittaa tässä tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä kahvittelut luonnossa voittaa mennen tullen kahvilat. Paitsi kaatosateella ;) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Hulppeat maisemat, vau! Ja ehdottomasti kahvi ulkosalla laiturinnokassa tai kallion laella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koli on kyllä kaunis paikka. Mietin tätä juttua kirjoittaessani, että miksiköhän ei ole tullut useammin ehdotettua ystäville kahvittelua sen kahvilan sijaan jonnekin luontoon?

   Poista