13.11.2017

Family member

Mitä sinulle tarkoittaa yhteisöllisyys? Minulle se tarkoitti lauantaiaamuna sitä, että kello oli soimassa vähän yli viisi (vapaapäivänä!), eikä harmittanut yhtään. Päinvastoin. Innolla pakkasin kamppeet kassiin ja lähdin ajelemaan sen pari tuntia, minkä täältä meiltä ajaa Espooseen kuntokeskus Becomelle. Auton tuulilasiin piiskaava sadekaan ei vetänyt suupieliä alaspäin, koska tiedossa oli aivan mahtava Funcy Family comes together -päivä.

Kyse oli siis jumpantäytteisestä päivästä mitä mainioimmassa seurassa. Päivä alkoi Ashtanga Monkey-tunnilla, joka mukailee astangajoogasta tuttuja asanoja. Tunnin edetessä tuntui, että kroppa alkoi mukailla liikkeitä ja aueta koko ajan paremmin. Jos perinteinen astangajoogaharjoitus noudattaa tiettyä kaavaa ja järjestystä, tuli ainakin itselleni tällä tunnilla tietynlainen vapauden tunne tehtyä harjoitusta kohtaan.

Seuraava tunti oli uusi PILATESFUNC, joka lanseerataan ensi vuonna. Pääsimme kuitenkin "maistelemaan" tätä tuntia ensimmäisten joukossa, kun Italiassa YOGAFUNCia ohjaava ja kouluttava Maiken tuli pitämään meille tunnin. Tuntia viedään eteenpäin musiikin mukana ja kanssatreenaajien kasvoilta näkyi se tunne, kun liikkeet osuivat ja upposivat. Kyse ei ollut mistään fyysisesti kevyimmästä pilatestunnista, mutta tunnin jälkeen saadun palautteen mukaan sitäkin ihanammasta. Ja hei, kukapa ei olisi pitänyt tunnista, jonka vetää näin valovoimainen nainen täynnä positiivista energiaa (kuva alla).

Päivä jatkui vielä PARTYFUNC- ja HEATFUNC-tunneilla, joista voit käydä lukemassa lisää edellisen tapahtuman yhteydestä. 

Sen verran haluan vielä mainita tuosta PARTYFUNC-tunnista, jota pääsin kokeilemaan nyt kolmatta kertaa, että harjoitus muuten tekee mestarin tässäkin. Tai no, ehkä kohdallani ei ihan vielä mestaria, koska edelleenkään minä ja tanssi ei varsinaisesti olla mikään match made in heaven, mutta voisin jopa väittää olleeni edes hieman enemmän kartalla kuin aiemmalla tunnilla. Vaikka loppupeleissä minulla ei ole sillä mitään väliä, vaan pääpaino on sanoilla pitää hauskaa.

Päivän viimeinen tunti oli uusi YOGAFUNC #27-tunti, joka pidettiin meille ohjaajille. Uusi ohjelma lanserataan joulukuussa ja hyvää muuten kannattaa odottaa, koska olihan se paras ryhmäliikuntakokemus ikinä (taas).

Ja "parhaiden ryhmäliikuntakokemusten ikinä" lisäksi hauskaa meillä oli muutenkin tällä ohjaajaporukalla, joita kaikkia yhdistää ainakin jonkinasteinen positiivinen hulluus. Sen lisäksi, että saimme jumpata halutessamme koko päivän, oli ohjelmassa paljon muutakin.

Ehkä se oli juuri se juttu, miksi kirjoitin tekstin otsikoksi "family member". Pelkkä jumppaaminen ja hyvä fiilis ei luo tunnetta yhteisöllisyydestä, vaan se kaikki muu, mitä ympärillä tapahtuu. Se, että joku meistä on tarjonnut tilat käyttöön, joku toinen järjestänyt koko päivän kestävän kattauksen brunssihenkeen, päivän synttärisankarille oli järjestetty hyvin tunteisiin meneviä yllätyksiä, joissa silmien kostumiselta ei välttynyt varmasti kukaan. Ja varsinkin se, että tällaisia tapahtumia järjestetään. Kyse ei ole vain koulutuksesta, jossa käydään opettelemassa uusi ohjelma, vaan paljon muusta. Siitä, mitä kutsutaan yhteisöllisyydeksi.

Lauantaina ajellessani kotiin mietin, kuinka aikanaan vetäessäni erilaisia jumppia sain koulutuksen jälkeen sähköpostiini kyselyn. Kyllä, tykkäsin kovasti ohjelmasta. Kyllä, kouluttaja oli todella innostava. Mutta öööö, tunnenko olevani osa suurta perhettä. En. En ollenkaan. En aikoinani osannut edes ajatella, mitä se voisi tässä yhteydessä tarkoittaa.

En, ennenkuin tapasin nämä ihmiset koko tämän Funcy Familyn taustalla ja jokaisen ohjaajan, joka tekee tämän koko homman mahdolliseksi. Jo se tieto, että saan tavata ne samat ihanat ihmiset, joiden kanssa olen koulutuksia käynyt, jutella heidän kanssa kuulumisia kasvotusten, tutustua pikkuhiljaa uusiin ohjaajiin, saa aikaiseksi sen saman lämpimän tunteen, jota tunnetaan, kun käytetään sanoja perhe tai yhteisöllisyys.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti