18.10.2017

Syksyssä on fiilistä

Uskaltaisikohan sitä edes vähän toivoa, että ne jatkuvat sateet olisivat ainakin osittain takanapäin? Jos seuraavien päivien säätiedoituksia katsoo, niin siellähän näkyy jopa ihan aurinkoisia päiviä. Ne tuntuvat tällä hetkellä niin luksukselta. Olisi niin mukava olla ulkona ilman, että sade yllättäisi.

Pihatöitä olen tehnyt ihan kiitettävästi ilmoista huolimatta ja sunnuntaina pihaa haravoidessa alkoi jo tuska iskeä. Niin ihania, kuin haavanlehdet ovat kesällä puissa havistessaan, unohtuu kauniit kesäpäivät ja lehtien havina, kun syksyllä kasailee haravan kanssa sadatta lehtikasaa. Mies onneksi auttoi kasojen poisviemisessä, mutta huvitti hänen kommenttinsa, kun hän kysyi, kuinka monen vuoden lehdet täällä oikein on. Ihan vain tämän syksyn. Kun osa tontista on metsää, on myös lehtiä paljon.

Kasvimaa on jotakuinkin valmis talviteloille ja viinirypäleet, joista uhkasin tehdä viiniä, ovat odottamassa jatkojalostusta viileässä. Olen ihan vakavissani googletellut viininteko-ohjeita ja mielessäni jo pyöritellytkin jonkinlaisen ohjeen. Enää puuttuu tarvittava kalusto.

Olen aina villeissä unelmissani pyöritellyt sitä ajatusta viinitilasta Italiassa ja todellakin toivon, että tämä ei ole se universumin antama versio siitä. Kotiviiniä Kuusankoskella. Melkein sama asia.  
Jos nuo sateet nyt oikeasti väistyisivät taka-alalle, olisi mukava tehdä pieniä, vaikka edes yhden yön metsäretkiä. Ottaa kamera mukaan ja kuvailla syksyistä luontoa ja öistä tähtitaivasta. Viime viikon perjantaina onnistuin muutaman revontulen nappaamaan kameralle ennen taivaan pilvistymistä. Nyt sitten odotellaan seuraavaa revontulitarjontaa ja kirkasta yötaivasta. 


Mutta vaikka tässä sateista hieman on tullut marmatettuakin, on syksy kaikkinensa ollut kaunista aikaa. Kamera on kulkenut mukana lähes koko ajan ja kynnys pysäyttää auto tienlaitaan ja lähteä kuvaamaan luontoa on madaltunut huomattavasti. Jos vain aika antaa myöten, olen pysähdellyt kuvailemaan auringonnousua, usvaisia peltoja, illan viimeisiä auringonsäteitä, lohdutonta sadetta.


2 kommenttia:

  1. Syksyllä todella on kaunista, sen huomaa näistäkin kuvista :) Ihania värejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Syksy on kyllä niin väririkasta aikaa. En jotenkaan malta olla laittamatta näitä syksyisiä kuvia tänne, kun luonto on nyt niin kaunis :)

      Poista