19.10.2017

Hummusta

En malta olla jakamatta näitä kaikkia syksyisiä kuvia, joita olen tässä kuukauden aikana luonnosta ottanut. En tiedä, miksi tämä kuulaus ja syksy ovat iskeneet tänä vuonna niin kovaa. On vain ihanaa, kun on syksy. Olenko sanonut jo monta kertaa?

Vaikka ulkona onkin tullut vietettyä paljon aikaa, olen sentään malttanut olla sisällä edes sen aikaa, että olen saanut tärkeimmät työt tehtyä ja syötyä. Keittiössä viettämäni aika uusien reseptien parissa on kutistunut aika minimiin, mutta aina silloin tällöin tulee hyviä ja kokeilemisen arvoisia ideoita. Näistä yksi hyvä esimerkki oli kokeilla, kuinka maapähkinävoi taipuu hummuksessa ja siitä tulikin vakiokamaa omaan arkiruokailuuni.

 
Viime aikoina olen lisännyt hummuksen sekaan tekovaiheessa mantelitahnaa ja se on antanut hummukseen oman oivan lisävivahteensa. Mantelitahna on muutenkin aika monikäyttöinen tuote, jota olen lisäillyt mm. smoothien tai jugurtin päälle.  

Ensimmäistä kertaa testasin mantelitahnan lisäämistä hummukseen, kun valmistin ruokia syksyiselle joogaretkelle ja se sai hyvän vastaanoton osallistujien keskuudessa. Mitään maatamullistavaa en reseptiikassa tehnyt, mutta ehkä taas askeleen kohti parempaa hummusta.

  
Hummus
  2 prk kikherneitä
  1 rkl tahinia
1 rkl mantelitahnaa
2 rkl maapähkinävoita
4 rkl sitruunamehua tai puolikkaan sitruunan mehu
öljyä sen verran, että koostumuksesta tulee helposti levittyvää
  1 tl kurkumaa
½ tl cayennepippuria
1 tl suolaa

Soseuta kaikki aineet paitsi öljy monitoimikoneessa tahnaksi. Lisää lopuksi öljyä sen verran, että koostumuksesta tulee juuri sopivan notkeaa. Tykkään tehdä kerralla kunnon satsin hummusta, koska sitä kuluu mellä aika paljon. Annoksen voi toki puolittaa, jos määrä tuntuu liian suurelta.


2 kommenttia:

  1. Hillitön hummus-himo iski kun luin tämän ja oli heti pakko pyöräyttää yksi annos jääkaappiin odottamaan iltaruokaa. Pienen mokan kautta syntyi uusi hummusvinkki: mulla ei ollut sitruunaa kotona (apua!!!!!!) ja ensin ajattelin, että jää hummus tekemättä. Mutta korvasin sen sitten mahdariinin mehulla ja tadaaa, taas uusi versio kehitelty. Kiva, miedompi maku - mulla aika usein tuppaa sitruunaa lorahtamaan vähän liikaa.

    Ihania on olleet kaikki sun syksyiset kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo, tuota on ehdottomasti kokeiltava. Sitruunan maku kieltämättä välillä on aika vahva, kun en ole aina niin tarkka mittaamaan, vaan lorauttelen aika rennolla kädellä :D

      Poista