7.4.2017

Perjantain kevyet

Yleensä torstaina perjantai huutelee jo iloisesti nurkan takana, mutta tämän lenssun vuoksi päivät ovat kieltämättä hieman sekoittuneet toisiinsa ja kun vihdoin tuntui keskiviikkona siltä, että voisi kokeilla jo työntekoakin, on viikko mennyt kieltämättä vähän kuin ohi. Jos en tietäisi, että on perjantai, veikkaisin tänään olevan keskiviikko.

No mutta, oli mikä päivä oli, olen niin onnellinen, kun flunssa alkaa olla pikkuhiljaa ohi. Kun nyt vielä osaisi mitoittaa omat tekemisensä niin, että ei tarvitsisi kiukutella seuraavaksi jonkin jälkitaudin kourissa. Ääni on kuitenkin vähän matala vielä ja pientä nuhaa ja köhää on havaittavissa. Sen verran fiksu olin, että otin auton takaisin käyttöön ja maailmanpelastus muuttui nyt ainakin hetkeksi oman itseni pelastukseksi. Voimat ovat sen verran finaalissa, että pyöräily ei vain tunnu juuri nyt fiksuimmalta ratkaisulta. Tuosta fillaroinnista jäi kuitenkin iso kipinä ja tiedän, että tulen pitämään sen mukana arjessa niin paljon kuin mahdollista.

Sillä aikaa, kun olen maatunut sohvanpohjassa, on ulos tullut kevät. Olkoonkin niin, että ilma on ollut hieman harmaa, mutta lämmennyt se on ja lumet ovat kadonneet tehokkaasti. Toissapäivänä nostelin pulkat ja lumikolat varastoon, niitä tuskin kukaan enää tänä keväänä käyttää. Puutarhassa kierrellessäni huomaa kevään tulon puiden ja pensaiden silmujen turpoamisesta. Muutamat saniaiset pilkistävät jo vihreinä pensaiden juurelta. Nyt odotellaan enää lämpimämpiä päiviä ja lehtien puhkeamista.

Päivät ovat myös pidentyneet huimasti tässä kahden viikon aikana. Eilen illalla töistä ajellessani piti oikeasti katsoa kelloa pariin otteeseen. Kello on puoli yhdeksän illalla, eikä ole vielä pimeää. Eikä tästä ole kauaa, kun joutui himmailemaan metsäretkiä niin, että pimeys ei päässyt yllättämään. Mutta siis hyvä niin, valoisuus tuo kyllä lisää energiaa.

Mutta toivotaan viikonlopulle aurinkoista ja lämmintä kevätsäätä, itseäni nuo pihatyöt houkuttelevat sen verran paljon, että taidan ottaa sekatöörit ja haravan käteen ja aloittaa puutarhanhoidon tänä viikonloppuna. Ehkä bongaan jo ensimmäisen leskenlehden.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti