5.4.2017

Kevätkylvöjä

Pieni puutarhuri herää minussa aina näin keväisin. Rakastan puutarhanhoitoa, mutta mitä tulee vaikka esikylvettäviin kasveihin, olen aikamoinen tumpelo. Kyse ei ole siitä, että en tiedä, mitä pitäisi tehdä, olen vain vähän suuripiirteinen kastelun ja kylvösten hoidon kanssa. Hoidan niitä kuin isoja kasveja, enkä muista huomioida, että pikkuiset kasvit ja taimet tarvitsevat enemmän huomiota selvitäkseen hengissä. Sinnikkäästi kuitenkin istuttelen vuodesta toiseen erilaisia siemeniä ja kyllähän niistä osa selviää ulosistuttaviksikin.

Tänä vuonna päätin kuitenkin tuplata mahdollisuuteni onnistua ja suunnittelin istutusajankohdankin vanhan kansan viisauksien mukaan. Eli kuun kierron mukaan. Sanotaan, että siemenet itävät parhaiten nousevan kuun aikana. Kuun liikkeet ja se, kuinka moniin asioihin sen sanotaan vaikuttavan, on hyvin mielenkiintoinen juttu. Kun aiheeseen tutustuu vähän laajemmin, huomaa, että kuu vaikuttaa aika moneen asiaan. Sitä en tiedä, ovatko ne vain uskomuksia vai olemmeko vain niin vieraantuneet luonnosta, että emme enää tunne ja koe kuun vaikutusta monessakaan asiassa.

No mutta, nyt on siemenet päässeet multiin ja malttamattomana odottelen, nouseeko purnukoista mitään. Istutettua tuli mm. kolmea eri kesäkurpitsaa, paria kurpitsaa, paprikaa, habaneroa sekä erilaisia syötäviä krasseja. Lisäksi löysin pussin ikivanhoja kiwanon siemeniä. Ihan mielenkiinnosta istutin niitäkin. Vähän eksotiikkaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti