10.2.2017

Perjantain keventelyt sohvannurkasta

Perjantain ehdottomasti paras hetki on se, kun on käyty kaupassa ostamassa seuraavalle viikolle ruuat, tämän illan ruoka kypsyy uunissa ja imeydyt sohvan pohjalle tekemään ei yhtään mitään. Tai no, päivittämään blogia tai neulomaan tai selailemaan blogeja, pinterestiä tai mitä vaan, mikä ei vaadi sen kummempaa ponnistelua.

Vaikka viikot koostuvatkin niinkin arkisista jutuista kuin työn ja kodin pyörittämisestä, tulee silti kaiken sen hulinan keskellä huomattua, kuinka arjessa olevat pienetkin asiat piristävät aina päivää.

Maanantain huippukohtia on on illan Yogafuncin vetäminen. Kuinka oikeassa olinkaan aikanaan, kun tein päätöksen, että haluan alkaa vetämään joogaa. Sen lisäksi, että tuntia on aina kiva vetää ja tunnelma on rento, on mukava huomata, kuinka asiakkaat kerta toisensa jälkeen kehittyvät harjoituksessaan.


Viikolla juhlittiin myös vanhemman tenavan synttäreitä ja vuosi vuodelta tämä homma helpottuu omalta osaltani. Vanhempi neiti on niin innokas leipuri, että minun työkseni jäi tänä vuonna enää lähteä kauppaan ostamaan tarvikkeita. Juhlissa hän oli suunnitellut ohjelmanumerotkin valmiiksi, joten miehen ja minun tehtäväksi jäi jaloista pois pysyminen. Rankkaa.

Eilen minun oli tarkoitus tehdä toimistotöitä, mutta hetken mielijohteesta päätin pistää kodinhoitohuoneen sisustuksen uusiksi. Kieltämättä melkoinen homma jo ihan kaiken sen elektroniikan siirtelyn ja niiden johtojen ja piuhojen selvittelyn vuoksi, mutta kannatti. Tuloksena omaa silmää miellyttävä järjestys ja kodikkuus. Ja jos jostain olin iloinen, puraisi pieni sisustuskärpänen, jonka olin jo pelännyt kadonneen jonnekin.

Lisäksi ilahduin tänään, kun eväidenostoreissulla bongasin kaupasta K-marketin uuden Ruoka-lehden, joka oli täynnä erilaisia kasvisruokia. Ja niin hyvännäköisiä, mutta kuitenkin simppeleitä reseptejä. Näistä lähtee taatusti useampikin ohje kokeiluun.

Ja kun ruokajuttujen pariin päästiin, ilahdutti kotiin päästessäni postiluukussa näytelehti "Gluteeniton leivonta". Tässä sohvannurkassa sitä selaillessani huomasin pian hiirenkorvittaneeni useammankin, kuin vain yhden sivun.

Kauppareissulla kävin hakemassa postista vielä paketin Foodinilta, jossa oli heidän uusi suklaanvalmistuspaketti. En ole vielä ehtinyt avaamaan sitä, mutta lupaan kertoa ihan varmasti siitä vielä lisää.

Viikonlopulla luvassa on myös kaikkea kivaa puuhaa. Synttäreitä juhlitaan vielä toiseen otteeseen sukulaisten kesken ja taidanpa viettää tällä kertaa hetken keittiössä minäkin leipoen.

Huomenna on tulossa ihan tosi kiva parin tunnin vaellus, jonne pääsee ilmoittautumalla mukaan, eikä maksa mitään. Kyse on 100 ihmistä metsään-tempauksesta, jossa tarkoituksena on vuoden sisällä viedä ihmisiä metsään erilaisten tapahtumien muodossa. Huomenna on näistä ensimmäinen, eli Helmikuun kuuretki, jossa tehdään pieni vaellus Repovedelle täydenkuun aikaan. Lisää tietoa ja ilmoittautumaan pääset TÄSTÄ. Nähdään siellä :) 

Ja näiden puuhastelujen lisäksi sunnuntaina on vielä aiemmin tällä viikolla hehkuttamani Acrojoogakurssi. En malta odottaa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti