27.1.2017

Perjantain kevyet

Kuinka moni sattui olemaan tänään ulkona auringonnousun ja aamunpäivän aikana? Aivan mielettömän hieno avaus perjantaille, kun aurinko alkoi nousta sumusta ja maisemat kaunistuivat hetki hetkeltä. Ja kun satuimme olemaan vielä koulujuttujen puolesta ulkona ja järven jäällä, ei maisemat paljon enää kauniimmat olisi voineet olla. Kuinka täydellinen avaus alkavalle viikonlopulle.

Varmaan moni muu on todennut saman, mutta ilma on tosi keväinen. En muista aikaisemmilta vuosilta miettineeni tätä vielä tammikuussa. Vai johtuuko se siitä, että nykyään tulee vietettyä ulkona niin paljon enemmän aikaa kuin edellisinä vuosina. Mutta keväistä oli joka tapauksessa; linnut lauloivat ja aurinkokin paistoi sellaisesta "keväisestä kulmasta".En edes muista, milloin olisin viimeksi viettänyt aikaa kävelemällä järven jäällä, mutta teho on vähintään yhtä rauhoittava kuin metsällä. Pieni kävelyretki läheiseen saareen, kahvit ja eväät, rauhassa istuskelua ja maisemista nauttimista. Aurinko paistaa jo hieman lämmittävästi ja jos en tietäisi, että on vasta tammikuu, voisin väittää ilman tuntuvan maaliskuulta.
Suht tapahtumarikkaan viikon jälkeen on mukava pistää villasukat jalkaan ja käpertyä sohvannurkkaan teekupin ja neulomusten kanssa ja olla suunnittelematta yhtään menoa koko viikonlopulle. Tosin jos ilmat ovat tuota luokkaa, en varmasti malta ainakaan sisällä pysyä. Ehkä joku pikkuretki tai jotain?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti