28.12.2016

Sukkatehdas

Tänä vuonna ei tarvinnut pohtia lähisuvun joululahjoja, kun ensin ilmoitti mieheni äiti, että villasukat olisi mukavat ja tästä viikko eteenpäin toivoi oma äitini, että villasukat olisi mukava lahja sekä hänelle, että vaarille. No eihän siinä, mieluisa juttuhan se on minulle toteutettavaksi, kun aikaakin oli tarpeeksi. Mietin kyllä hetken, että olikohan tämä sattumaa vai järjestetty juttu, että yhtäkkiä kaikki halusivat villasukkia...

Luottoneulontasivuja selaillessani löysin oikein mukavat ohjeet, eikä lankaakaan tarvinnut ostaa yhtä kerää enempää. Aikaahan neulominen toki ottaa ja hetken jouduin surffailemaan televisiota kanavalta toiselle, että löysin edes jotain katsottavaa. Kuten olen joskus aiemminkin maininnut, en pahemmin televisiota katso satunnaisia elokuvia lukuunottamatta. Nyt kuitenkin illat täyttyivät sohvan nurkassa istumisesta ja television tuijottelusta siinä neulomisen ohella.


Rehellisesti en olisi uskonut, että koukuttuisin johonkin niinkin turhaan, kuin Frii-kanavaan, josta tulee jatkuvalla syötöllä ohjelmia, jotka käsittelevät naismurhaajia, melkein onnistunutta pakomatkaa, kadonneiden ihmisten etsimistä ja muita murhamysteereitä. Mieskin alkoi jossain vaiheessa vihjailla, että suunnittelenko jotain. Hah hah.

No mutta. Neulominen oli itse asiassa sen verran mukavaa nollailua päivän pyörityksistä, että taidan jatkaa tätä uudelleen herättämääni harrastusta jatkossakin. Ehkä aloitankin jo ensi joulun lahjojen kutomisen. Ehtisin tehdä sellaiset villaiset one piecet jokaiselle.

Näiden sukkien lankana käytin Novitan Nalle-lankaa kaikissa muissa, paitsi noissa kokoharmaissa sukissa, joiden lanka oli Hjertegarnin Hjerte Sock 4. Lankana tuo Hjerte oli aivan ihanan pehmeää ja mukava neuloa. Ohje kokoharmaisiin sukkiin löytyy täältä.

Ensimmäisen kuvan kirjoneulesukat menivät vaarille ja ohje sukkiin löytyy täältä. Tajusin vasta näitä kuvia katsellessani, että olen oikonut toisessa sukassa valkoisen siksak kuvion kokonaan pois. Toisesta se kyllä löytyy. Toivottavasti se ei sukkien pitämistä haittaa. Hups.


Alla olevien sukkien ohje löytyy täältä. Lisäsin hieman lisää pituutta varteen tekemällä pari ylimääräistä kirjoneulekerrosta.

Ohjeita etsiessäni tuli kyllä pieni runsaudenpula, koska ihania malleja oli vaikka kuinka. Mitähän sitä seuraavaksi neuloisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti