6.12.2016

Näin on hyvä

Kun sää on ollut viime aikoina enimmäkseen pilvinen, eikä aurinko ole turhia pilkistellyt, ei tarvinnut aamulla kovin pitkää miettiä, mitä tänään tekisi. Vaikka miinusta olikin reilun kymmenen, auttoi järkevä kerrospukeutuminen siihen, että kylmä ei pääse imeytymään luihin ja ytimiin. Laittelin Annalle viestiä aamulla, että aika nätti ilma ja näppärästi tuo rivien välistä taisi lukea, että suunnitelmissa olisi retki ulkoilmaan.

Viimeiset viikot ovat olleet hieman hektisiä ja varsinaista vapaapäivää en muista viettäneeni hetkeen. Eilen illalla sain vihdoin tehtyä isoimmat töihin liittyvät työt ja aamulla tuntui, että oli pitkästä aikaa nukkunut oikein kunnolla. Ei sillä, että työt valvottaisivat, mutta kyllä ainakin itselläni tekemättömät asiat menevät aika herkästi ihon alle. Siellä ne pyörivät mielessä niin pitkään, että saan tehtyä ne. Töiden lisäksi listalla on toki muitakin tehtäviä juttuja ja vaikka kuinka harrastaisi priorisointia, tuntuvat ne kertyvän silti aika ajoin vähän isommaksi kasaksi.Mutta mikä onkaan parempi paikka tuuletella asioita, kuin metsä. Ja kun löytää vielä kohteen, jossa maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniit, unohtuvat kiireet ja tekemättömät työt aika nopeasti. Tällainen paikka löytyy Iitistä, Hiidenvuorelta. Hiidenvuoren parkkipaikalta lähtee hyvin merkitty reitti vuorelle ja portaat ovat helposti kiivettävissä, jopa talvella. Ylhäälle päästessämme aukesi aivan mielettömät maisemat joka suuntaan. Aivan täydellinen kohde vielä näin itsenäisyyspäivän kunniaksi. Maisemat saivat kyllä tuntemaan kiitollisutta siitä, mihin on syntynyt ja kuinka hyvin asiat oikeasti ovat. Kuinka onnekas sitä onkaan, että on syntynyt juuri tähän maahan, jossa asiat ovat ihan oikeasti kunnossa.


Siinä maisemia ihaillessa tuli käytyä nopea läpikäynti viime vuosiin. Siihen, mitä kaikkea tässä on ehtinyt tehdä ja olla mukana. Kuinka kaikesta on nauttinut sen aikansa, kunnes oli taas aika siirtyä eteenpäin. Kuinka jokainen päätös on vienyt kohti tätä hetkeä. Ja kuinka elämä pääsee joskus yllättämään, kun maailman pitää avoimena. Samalla päätin, että näin on hyvä. En halua tehdä liian tarkkoja suunnitelmia tulevaisuuteen, koska silloin jää ihan varmasti jotain huomaamatta. Jotain, jolla voi olla tärkeä osa huomista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti