16.12.2016

Kyllähän talvellakin voi juosta


Olen tässä viime aikoina hieman viritellyt juoksuharrastustani taas uudestaan tulille. Ja kyllä, talvella. Monta vuotta juoksin aina kesäisin ja talveksi pistin lenkkarit naulaan ja treenailin talvikauden enemmän muita juttuja. Nyt kuitenkin tuon retkeilyharrastelun myötä asenne talviulkoiluun on kokenut uuden rakastumisen ja olenkin kaivellut Icebugit esiin ja kirmaillut pidempää ja lyhyempää lenkkiä. Lenkkarit nastoilla on kyllä ehdottomasti järkevä hankinta, jos talvijuoksua haluaa harrastaa. On jotenkin jopa vähän epätodellinen olo, kun pystyy juoksemaan nastoilla peilikirkkaalla jäällä, eikä jalka luista alta yhtään.

Ajatus juoksuharrastukseen uudestaan tulillevirittelyyn lähti siitä, kun erään asiakkaani kanssa suunnittelimme hänelle uutta "projektia". Ensimmäinen tavoite, eli painonpudotus oli saatu tuloksellisesti päätökseensä ja vaikka treenailu ja paremmat ruokatottumukset jäivätkin arkeen, oli aika keksiä joku uusi projekti. Siinä jutellessamme hänen tavoitteistaan, innostuin asiasta sen verran itsekin, että tein sitten myös itselleni juoksuohjelman.Olin kieltämättä hetken hukassa, mitä laitan päälle talvisille juoksulenkeille. Kengät minulla olikin jo, mutta esimerkiksi vanha kevyttoppatakkini on sen mallinen, että toki sen kanssa pystyy juoksemaan, mutta se ei ole ehkä siihen tarkoitukseen tehty. Pienen investoinnin tein ja ostin talvikäyttöön tarkoitetun juoksutakin, joka menee näppärästi myös retkeilyyn kerrospukeutumisessa välitakiksi.

Ja vaikka pienen tauon jälkeen juoksu on kieltämättä hieman piiputtavaa, on se kuitenkin niin kivaa. Tuollainen parin miinusasteen keli on aivan täydellinen ilma juosta ja lenkki tuntuu itseasiassa ilman puolesta jopa mukavammalta, kuin kesällä juokseminen, joka on usein aika uuvuttavaa kuumien ilmojen vuoksi. En tiedä, mikä aivopieru se on edes itseltäni ollut, kun olen jättänyt talvella juoksemisen ihan minimiin. Mutta onneksi korjausliike on nyt tehty.

Harrastatko sinä talvella juoksemista? Vinkkejä pukeutumiseen ja muuhunkin juoksuun liittyvään otetaan kiitollisena vastaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti