Hernehummus

Hummus on vakiintunut jokapäiväiseen käyttöön omassa keittiössäni ja sitä tuleekin levitettyä leivän tai riisikakun päälle, lounaalla lautasen kulmalle antamaan lisämakua vihanneksille. Perushummuksen ohje, jota käytän, löytyy täältä.

Samalla kyselin muita hyviä hummuksen ohjeita ja Emma vinkkasi omassa blogissaan (Harkittuja herkkuja) olevaan hernehummuksen ohjeeseen. Hei nam ja testiin. Tein tätä viikkoa ennen joulua ja vielä joulupöytäänkin. Herne antaa hummukseen kuohkeamman koostumuksen ja vähän lisää sellaista raikasta makua. Hernehummus kiilasi suoraan jatkoon ja vakikäyttöön.

Emman ohjetta hieman muokkasin, koska osa raaka-aineista unohtui kauppaan ja olen syvästi koukuttunut lisäämään maapähkinävoita hummukseen, niin en voinut jättää sitä pois tästäkään versiosta. Aion kyllä testata tuota ohjetta vielä rucolan kanssa, koska tällä kertaa korvasin sen tuolla viherjauheella. Rucolan maku on kuitenkin niin ihana, että se antaa tälle hummukselle varmasti vieläkin paremman maun.

Hernehummus

200 g pakasteherneitä
½ prk kikherneitä
1 rkl tahinia
2 rkl maapähkinävoita
½ sitruunan mehu
1 tl viherjauhetta (Foodin)
½ tl cayennepippuria
1 tl suolaa
Oliiviöljyä muutama ruokalusikallinen

Sekoita kaikki aineet monitoimikoneessa sekaisin ja lisää lopuksi öljyä niin paljon, että saat siitä koostumukseltaan sopivan notkeaa.



Kommentit

  1. Kiva, että hernehummus maistui 😊 Oikein hyvää alkavaa vuotta sulke Terhi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei oikein mukavaa alkanutta vuotta sulkekkin ;) Hernehummus oli täys kymppi! <3

      Poista

Lähetä kommentti